Бісквітний торт з полуницею

Бісквіт: смачні нюанси

Бісквіт на сметані й молоці, веганський бісквіт

Щоб бісквіт був вологим, до тіста додають 2-3 ст. л. сметани. З додаванням вершкового масла бісквіт набуває насиченого вершкового аромату. У рецепті класичного медівника коржі випікають з бісквіта на молоці. Можна приготувати бюджетний варіант з меншою кількістю яєць – бісквіт на кислому молоці. У веганському бісквіті яйця заміняють крохмалем, розведеному водою. Американський бісквіт без жовтків випікають з розпушувачем.

Скільки країн – стільки бісквітів

Слово biscuit означає двічі спечений, оскільки колись його випікали двічі при різних температурах для тривалого зберігання. Біскотто, кантуччі – італійські варіанти бісквіту. Трюфельний шоколадний торт смакує особливим гіркуватим присмаком темного бісквіта. В США популярний морквяний бісквіт – замість цукру у ньому морква. Використовують бісквіт як основу для желейних низькокалорійних десертів. Різноманітні бісквіти так популярні, що інколи у пошуку Гугл навіть зустрічається запит «як приготувати безквіт», мабуть, по асоціації «без яєць» або «без квіт» або ще якось.

Бісквітний торт з полуницею

Бісквіт: смачні нюанси

Дехто вважає, що рецепт бісквіта вигадали у Британії 500 років назад, проте археологи стверджують, що у 7 столітті до н. е. вже був відомий бісквіт – простий хліб, який без додавання масла або жирів протягом довгого часу не псувався, не піддавався цвілі. Для кочівників та у далеких військових походах такі хлібці заміняли інший харч. А ми приготуємо класичний бісквіт на 5 яєць, який можна використовувати як основу для пляцків чи рулетів, наприклад, для бісквітного торту з клубнікою чи подавати просто так.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Англійська, Європейська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 1 година 10 хвилин
Прокрутка до верху