Бісквіт на сметані й молоці, веганський бісквіт
Щоб бісквіт був вологим, до тіста додають 2-3 ст. л. сметани. З додаванням вершкового масла бісквіт набуває насиченого вершкового аромату. У рецепті класичного медівника коржі випікають з бісквіта на молоці. Можна приготувати бюджетний варіант з меншою кількістю яєць – бісквіт на кислому молоці. У веганському бісквіті яйця заміняють крохмалем, розведеному водою. Американський бісквіт без жовтків випікають з розпушувачем.
Скільки країн – стільки бісквітів
Слово biscuit означає двічі спечений, оскільки колись його випікали двічі при різних температурах для тривалого зберігання. Біскотто, кантуччі – італійські варіанти бісквіту. Трюфельний шоколадний торт смакує особливим гіркуватим присмаком темного бісквіта. В США популярний морквяний бісквіт – замість цукру у ньому морква. Використовують бісквіт як основу для желейних низькокалорійних десертів. Різноманітні бісквіти так популярні, що інколи у пошуку Гугл навіть зустрічається запит «як приготувати безквіт», мабуть, по асоціації «без яєць» або «без квіт» або ще якось.