blank

Абрикосовий клафуті

blank

Абрикосовий клафуті

Клафуті - французький десерт із млинцевого тіста та фруктів. Можна готувати з різними наповнювачами. Але соковиті абрикоси роблять цей пиріг, схожий на суфле або запечений крем, неймовірно ароматний, соковитий та ніжний. Ідеальний літній десерт!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 400 g абрикосів
  • 100 g цукру
  • 80 ml молока (1/2 склянки)
  • 80 g пшеничного борошна
  • 3 яйця
  • 50 g олії
  • 10 g ванільного цукру (1 пакетик)
  • 1 dash солі
  • Пудра цукрова (за бажанням)
  • Морозиво (за бажанням)

Кроки приготування

  • Змащуємо вершковим маслом форму для випічки, притрушуємо цукром дно та стінки форми.
  • Миємо, видаляємо кісточки та подрібнюємо абрикоси. Якщо вони не дуже м'які, краще порізати їх дрібніше, якщо дуже стиглі - досить розділити їх на половинки. Перекладаємо їх у форму для запікання.
  • З'єднуємо в глибокій мисці яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, збиваємо вінчиком до однорідної маси.
  • Додаємо в тісто для клафуті з абрикосами пшеничне борошно та молоко, перемішуємо. В кінці, до інших інгредієнтів вливаємо розтоплене вершкове масло.
  • Виливаємо тісто у форму з абрикосами і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
  • Готовність абрикосового клафуті визначаємо по золотистій скоринці, що утворилася, і м'якості абрикосів. Дістаємо форму з духовки та охолоджуємо пиріг у формі.
  • Готовий клафуті трохи вологий і дуже ніжний. Подаємо теплим, із заварним кремом або кулькою морозива. Можна просто присипати абрикосовий клафуті цукровою пудрою та прикрасити м'ятою, це смачно в обох варіантах.
Прокрутка до верху