Абрикосовий клафуті
Клафуті - французький десерт із млинцевого тіста та фруктів. Можна готувати з різними наповнювачами. Але соковиті абрикоси роблять цей пиріг, схожий на суфле або запечений крем, неймовірно ароматний, соковитий та ніжний. Ідеальний літній десерт!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 400 g абрикосів
- 100 g цукру
- 80 ml молока (1/2 склянки)
- 80 g пшеничного борошна
- 3 яйця
- 50 g олії
- 10 g ванільного цукру (1 пакетик)
- 1 dash солі
- Пудра цукрова (за бажанням)
- Морозиво (за бажанням)
Кроки приготування
- Змащуємо вершковим маслом форму для випічки, притрушуємо цукром дно та стінки форми.
- Миємо, видаляємо кісточки та подрібнюємо абрикоси. Якщо вони не дуже м'які, краще порізати їх дрібніше, якщо дуже стиглі - досить розділити їх на половинки. Перекладаємо їх у форму для запікання.
- З'єднуємо в глибокій мисці яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, збиваємо вінчиком до однорідної маси.
- Додаємо в тісто для клафуті з абрикосами пшеничне борошно та молоко, перемішуємо. В кінці, до інших інгредієнтів вливаємо розтоплене вершкове масло.
- Виливаємо тісто у форму з абрикосами і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
- Готовність абрикосового клафуті визначаємо по золотистій скоринці, що утворилася, і м'якості абрикосів. Дістаємо форму з духовки та охолоджуємо пиріг у формі.
- Готовий клафуті трохи вологий і дуже ніжний. Подаємо теплим, із заварним кремом або кулькою морозива. Можна просто присипати абрикосовий клафуті цукровою пудрою та прикрасити м'ятою, це смачно в обох варіантах.