випічка з абрикосами

Солодка випічка з абрикосами

Випічка з бананом, малиною, вишнями

Якщо бажаєте спекти тертий пиріг зі сливами або пиріг з вишнями, то базовий рецепт тіста може бути той самий. Випічка з малиною чудово смакує за схожим рецептом шарлотки з яблуками. А для випічки з бананом спробуйте пісочне тісто чи бісквіт.

Випічка з листкового тіста 

Листкове чи слоєне тісто чудово поєднується з будь-якими фруктами та ягодами. Комусь більше подобаються свіжі фрукти чи ягоди, а дехто воліє до начинки у випічку з полуницями додавати варення або джем, які містять менше вологи. Також добре підходять для випічки заморожені абрикоси, сливи, вишні та інші фрукти.  

випічка з абрикосами

Солодка випічка з абрикосами

Абрикоси такі яскраві й сонячні! Будь-яка випічка з абрикосами неймовірно смачна: випічка на кислому молоці й рогалики з курагою, пиріг на кефірі з абрикосами або з пісочного тіста, бісквіт чи торт з прошарком з абрикосового варення, чізкейки або ватрушки. Наш файний рецепт випічки з абрикосами – тертий пиріг, дуже простий. Не встигає як слід охолонути, як зникає з кухні!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 1 година
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 1 година 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g вершкового масла
  • 250 g борошна
  • 150 g цукру
  • 1/2 tsp соди чи розпушувача
  • 15 абрикосів (або варення)
  • 100 g волоських горіхів
  • 50 g цукрової пудри
  • ваніль

Кроки приготування

  • У просіяне борошно додаємо м’яке масло, розпушувач, 1 ст. л. цукру, ваніль, соду й замішуємо тісто.
  • Розділяємо тісто на дві однакові порції. З однієї частини формуємо 6-8 невеликих «ковбасок» і відправляємо у морозилку на 30-40 хвилин.
  • Другу частину тіста тонко розкачуємо та викладаємо на пергамент у форму.
  • З абрикос виймаємо кісточки, нарізаємо тонкими шматочками й викладаємо зверху на тісто, посипаємо цукром.
  • Подрібнюємо волоські горіхи та посипаємо ними абрикоси.
  • Тісто виймаємо з морозилки та рівномірно натираємо на тертці прямо на абрикоси з горіхами.
  • Випікаємо при 200°С протягом 30-40 хвилин.
  • Готову випічку з абрикосами розрізаємо у гарячому вигляді на шматочки. Тоді виймаємо з форми й притрушуємо цукровою пудрою.
Прокрутка до верху