Випічка з бананом, малиною, вишнями
Якщо бажаєте спекти тертий пиріг зі сливами або пиріг з вишнями, то базовий рецепт тіста може бути той самий. Випічка з малиною чудово смакує за схожим рецептом шарлотки з яблуками. А для випічки з бананом спробуйте пісочне тісто чи бісквіт.
Випічка з листкового тіста
Листкове чи слоєне тісто чудово поєднується з будь-якими фруктами та ягодами. Комусь більше подобаються свіжі фрукти чи ягоди, а дехто воліє до начинки у випічку з полуницями додавати варення або джем, які містять менше вологи. Також добре підходять для випічки заморожені абрикоси, сливи, вишні та інші фрукти.
Солодка випічка з абрикосами
Абрикоси такі яскраві й сонячні! Будь-яка випічка з абрикосами неймовірно смачна: випічка на кислому молоці й рогалики з курагою, пиріг на кефірі з абрикосами або з пісочного тіста, бісквіт чи торт з прошарком з абрикосового варення, чізкейки або ватрушки. Наш файний рецепт випічки з абрикосами – тертий пиріг, дуже простий. Не встигає як слід охолонути, як зникає з кухні!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g вершкового масла
- 250 g борошна
- 150 g цукру
- 1/2 tsp соди чи розпушувача
- 15 абрикосів (або варення)
- 100 g волоських горіхів
- 50 g цукрової пудри
- ваніль
Кроки приготування
- У просіяне борошно додаємо м’яке масло, розпушувач, 1 ст. л. цукру, ваніль, соду й замішуємо тісто.
- Розділяємо тісто на дві однакові порції. З однієї частини формуємо 6-8 невеликих «ковбасок» і відправляємо у морозилку на 30-40 хвилин.
- Другу частину тіста тонко розкачуємо та викладаємо на пергамент у форму.
- З абрикос виймаємо кісточки, нарізаємо тонкими шматочками й викладаємо зверху на тісто, посипаємо цукром.
- Подрібнюємо волоські горіхи та посипаємо ними абрикоси.
- Тісто виймаємо з морозилки та рівномірно натираємо на тертці прямо на абрикоси з горіхами.
- Випікаємо при 200°С протягом 30-40 хвилин.
- Готову випічку з абрикосами розрізаємо у гарячому вигляді на шматочки. Тоді виймаємо з форми й притрушуємо цукровою пудрою.