Панакота рецепт

Ванільна панакота: швидкий десерт за 5 хв

Панакота з молока, сметани та яєць

Панакоту приготувати можна з домашнього сиру, молока, сметани, йогурту, згущеного молока з додаванням ківі, бананів, заморожених фруктів, лікеру.

Є й бюджетний варіант панакоти – густий молочний кисіль на кукурудзяному крохмалі. 

Як подавати панакоту 

Вже застиглий десерт акуратно перевертається на красиві тарілки. Зверху панакота доповнюється на ваш смак: тертим шоколадом, свіжими або консервованими ягодами, фруктами.  

Деякі кулінари-експериментатори вміють приготувати навіть багатошарову різноколірну панакоту. 

Господині вигадали й неочікувані рецепти панакоти – з батончиками Баунті, гарбузом, полуницею або духмяними травами.  

Панакота рецепт

Ванільна панакота: швидкий десерт за 5 хв

Ванільна panna cotta – класичний рецепт італійської кухні, відомий багато століть. Перекладається панакота як варені вершки. За всі часи класичний рецепт панакоти майже не змінився: вершки+желатин+ваніль+цукор, інколи з лимоном. Швидкий та простий десерт панакота завжди виходить смачним.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 1 година 10 хвилин
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 ml вершків
  • 20 g желатину
  • 3 tbsp цукру
  • ванільний цукор

Кроки приготування

  • Наливаємо вершки у каструлю з товстим дном, додаємо зернята ванілі й сам стручок і варимо на мінімальному вогні приблизно протягом 1 години, але так щоб вершки не закипали. Цей етап називається загущенням вершків.
  • Желатин заливаємо холодною водою.
  • На маленькому вогні желатин доводимо до повного розчинення.
  • З вершків виймаємо стручок ванілі, додаємо цукор і желатин, перемішуємо.
  • Розливаємо панакоту у формочки й відправляємо у холодильник.
  • Перед подачею прикрашаємо.
Прокрутка до верху