Панакота з молока, сметани та яєць
Панакоту приготувати можна з домашнього сиру, молока, сметани, йогурту, згущеного молока з додаванням ківі, бананів, заморожених фруктів, лікеру.
Є й бюджетний варіант панакоти – густий молочний кисіль на кукурудзяному крохмалі.
Як подавати панакоту
Вже застиглий десерт акуратно перевертається на красиві тарілки. Зверху панакота доповнюється на ваш смак: тертим шоколадом, свіжими або консервованими ягодами, фруктами.
Деякі кулінари-експериментатори вміють приготувати навіть багатошарову різноколірну панакоту.
Господині вигадали й неочікувані рецепти панакоти – з батончиками Баунті, гарбузом, полуницею або духмяними травами.
Ванільна панакота: швидкий десерт за 5 хв
Ванільна panna cotta – класичний рецепт італійської кухні, відомий багато століть. Перекладається панакота як варені вершки. За всі часи класичний рецепт панакоти майже не змінився: вершки+желатин+ваніль+цукор, інколи з лимоном. Швидкий та простий десерт панакота завжди виходить смачним.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 ml вершків
- 20 g желатину
- 3 tbsp цукру
- ванільний цукор
Кроки приготування
- Наливаємо вершки у каструлю з товстим дном, додаємо зернята ванілі й сам стручок і варимо на мінімальному вогні приблизно протягом 1 години, але так щоб вершки не закипали. Цей етап називається загущенням вершків.
- Желатин заливаємо холодною водою.
- На маленькому вогні желатин доводимо до повного розчинення.
- З вершків виймаємо стручок ванілі, додаємо цукор і желатин, перемішуємо.
- Розливаємо панакоту у формочки й відправляємо у холодильник.
- Перед подачею прикрашаємо.