Вафельні трубочки
Вафлі відмінно підійдуть для смакування разом з чашкою чаю, кави та іншого солодкого напою. Щоб приготувати самотужки цей десерт, вам знадобиться вафельниця та бажання творити. Найчастіше для начинки використовують згущене молоко у поєднанні з горіхами. Ми підготували рецепт ароматних та хрустких вафель з насиченим та солодким пломбіром. Ви можете використовувати куплений пломбір або ж приготувати у домашніх умовах.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
Тісто:
- 5 qt яєць
- 4 tbsp цукру
- 2 tbsp сметани
- 12 g ванільного цукру
- 1 cups борошна
- 100 g вершкового масла
Начинка:
- пів склянки борошна
- 4 tbsp цукру
- 1 яйце
- 90 g вершкового масла
- 8 tbsp сметани
Кроки приготування
Спосіб приготування:
- Спочатку варто відділити білки від жовтків та відкласти у холодильник.
- Розтопіть вершкове масло та для тіста використовуйте злегка тепле.
- З’єднайте цукор з жовтками та збийте до однорідної суміші.
- Додайте туди розтоплене вершкове масло, сметану та перемішайте.
- Просіяне борошно висипте до суміші та перемішайте до однорідної консистенції.
- Холодні білки збийте до утворення білої піни.
- Додайте їх до суміші із жовтків та перемішайте.
- Підготуйте інгредієнти для крему.
- З’єднайте сметану, просіяне борошно, цукор та яйце.
- Посудину покладіть на водяну пару та готуйте до утворення густої структури. Тут важливо постійно помішувати.
- Посудину накрийте харчовою плівкою та залиште охолонути.
- Після того як крем охолонув, додайте злегка розтоплене вершкове масло та збийте за допомогою кухонного вінчика чи блендера. У вас повинен вийти легкий та повітряний пломбір. Відкладіть у холодильник, щоб він краще загус.
- Вафельницю нагрійте та на середину форми висипте столову ложку тіста.
- Закрийте її, злегка притиснувши, та випікайте протягом 2 хвилин.
- Зніміть вафлі та відразу скручуйте її у трубочку за допомогою дерев’яної палички або ж металевої трубки.
- За допомогою кондитерського мішка додайте пломбір у вафлі.
- За бажанням зверху можете посипати цукровою пудрою.