тірамісу

Тірамісу

Тірамісу – вишуканий десерт

Тірамісу чудово прикрасить будь-які урочистості та сімейне застілля.

Тірамісу – це ідеальний спосіб завершити пишне застілля чи розпочати новий день разом з горнятком міцної кави. 

Рецепти тірамісу 

Дієтичний торт тірамісу готують на основі хлібців, бананів та домашнього сиру – без маскарпоне та печива савоярді.

Для приготування крему можна використовувати також перепелині яйця або взагалі готувати без яєць.  

тірамісу

Тірамісу

Традиційний італійський рецепт з давньою історію і незрівняним смаком. Ідеальний спосіб завершити пишне застілля чи розпочати новий день разом з горнятком міцної кави. Інгредієнти для тірамісу вже давно перестали бути екзотикою, сьогодні сир маскарпоне та печиво савоярді можна купити на полицях кожного супермаркета. Зваріть міцну каву, вистудіть її і приступайте!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g маскарпоне
  • 12 qt печива савоярді
  • 3 яйця
  • 4 tbsp цукру
  • 3 tbsp гіркого какао
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 чашки міцної кави
  • 40 g амаретто (факультативно)

Кроки приготування

  • Каву перелити в глибоку тарілку і вистудити.
  • Відділити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром і ванільним цукром до світлої кремоподібної маси. На цьому етапі, при бажанні, можна додати амаретто. У масу з жовтків ввести маскарпоне і ретельно вимішати.
  • Збити білки до піків і дуже акуратно ввести їх в масу з маскарпоне, мішати ніжно, зверху вниз, щоби білки не сідали.
  • Приготувати посуд для тірамісу. По одному занурювати печиво в каву і вистелити дно. Зверху покрити шаром сирної маси. Знову викласти шар намоченого в каві печива і покрити сирною масою. Печива може піти більше, залежно від розміру посудини.
  • Розгладити верх, притрусити через сито какао і поставити в холодильник мінімум на 3 години.
Прокрутка до верху