Тірамісу – вишуканий десерт
Тірамісу чудово прикрасить будь-які урочистості та сімейне застілля.
Тірамісу – це ідеальний спосіб завершити пишне застілля чи розпочати новий день разом з горнятком міцної кави.
Рецепти тірамісу
Дієтичний торт тірамісу готують на основі хлібців, бананів та домашнього сиру – без маскарпоне та печива савоярді.
Для приготування крему можна використовувати також перепелині яйця або взагалі готувати без яєць.
Тірамісу
Традиційний італійський рецепт з давньою історію і незрівняним смаком. Ідеальний спосіб завершити пишне застілля чи розпочати новий день разом з горнятком міцної кави. Інгредієнти для тірамісу вже давно перестали бути екзотикою, сьогодні сир маскарпоне та печиво савоярді можна купити на полицях кожного супермаркета. Зваріть міцну каву, вистудіть її і приступайте!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g маскарпоне
- 12 qt печива савоярді
- 3 яйця
- 4 tbsp цукру
- 3 tbsp гіркого какао
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 чашки міцної кави
- 40 g амаретто (факультативно)
Кроки приготування
- Каву перелити в глибоку тарілку і вистудити.
- Відділити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром і ванільним цукром до світлої кремоподібної маси. На цьому етапі, при бажанні, можна додати амаретто. У масу з жовтків ввести маскарпоне і ретельно вимішати.
- Збити білки до піків і дуже акуратно ввести їх в масу з маскарпоне, мішати ніжно, зверху вниз, щоби білки не сідали.
- Приготувати посуд для тірамісу. По одному занурювати печиво в каву і вистелити дно. Зверху покрити шаром сирної маси. Знову викласти шар намоченого в каві печива і покрити сирною масою. Печива може піти більше, залежно від розміру посудини.
- Розгладити верх, притрусити через сито какао і поставити в холодильник мінімум на 3 години.