Шоколадний брауні
Насичений шоколадно-горіховий смак, швидкість та простота в приготуванні, універсальність подачі - все це наш ідеальний рецепт класичного шоколадного брауні. Легендарний десерт, що ніколи вас не зрадить. Його можна подавати гарячим з кулькою морозива, вистудити і нарізавши квадратиками, брати з собою в дорогу, до школи, на роботу і просто частувати тих, кого любимо.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g Кулінарного або звичайного шоколаду
- 100 g Горіхів (волоських, лісових, пекан, мигдалю)
- 150 g Вершкового масла
- 150 g Борошна
- 150 g Цукру 2
- 2 qt Яйця
- Ванільний цукор
- Щіпка солі, щіпка соди
Кроки приготування
- Нагріти духовку до 180 градусів.
- Подрібнити шоколад, помістити в посудину, відповідну для мікрохвильової печі чи для водяної бані, додати масло і розтопити (1.5 хв в мікрохвильовій печі). Якщо розтоплювати на водяній бані, то слідкувати, щоби дно посудини з шоколадом не було занурене у воду. Коли шоколад з маслом розтануть, вимішати масу до однорідності.
- Окремо збити яйця з цукром і ваніллю до однорідної, гладкої маси і змішати разом з шоколадом.
- Додати муку з сіллю та содою. Вимішати.
- Грубо нарізати горіхи, жменьку відкласти, а решту додати до маси.
- Вилити тісто у змащену маслом форму діаметром біля 20 см. Присипати залишками горіхів.
- Випікати 25 хв. Перевірити готовність зубочисткою - проколоти тісто посередині, якщо зубочистка вийде фактично сухою і чистою, то брауні готовий.