шоколадний брауні

Шоколадний брауні

шоколадний брауні

Шоколадний брауні

Насичений шоколадно-горіховий смак, швидкість та простота в приготуванні, універсальність подачі - все це наш ідеальний рецепт класичного шоколадного брауні. Легендарний десерт, що ніколи вас не зрадить. Його можна подавати гарячим з кулькою морозива, вистудити і нарізавши квадратиками, брати з собою в дорогу, до школи, на роботу і просто частувати тих, кого любимо.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Американська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g Кулінарного або звичайного шоколаду
  • 100 g Горіхів (волоських, лісових, пекан, мигдалю)
  • 150 g Вершкового масла
  • 150 g Борошна
  • 150 g Цукру 2
  • 2 qt Яйця
  • Ванільний цукор
  • Щіпка солі, щіпка соди

Кроки приготування

  • Нагріти духовку до 180 градусів.
  • Подрібнити шоколад, помістити в посудину, відповідну для мікрохвильової печі чи для водяної бані, додати масло і розтопити (1.5 хв в мікрохвильовій печі). Якщо розтоплювати на водяній бані, то слідкувати, щоби дно посудини з шоколадом не було занурене у воду. Коли шоколад з маслом розтануть, вимішати масу до однорідності.
  • Окремо збити яйця з цукром і ваніллю до однорідної, гладкої маси і змішати разом з шоколадом.
  • Додати муку з сіллю та содою. Вимішати.
  • Грубо нарізати горіхи, жменьку відкласти, а решту додати до маси.
  • Вилити тісто у змащену маслом форму діаметром біля 20 см. Присипати залишками горіхів.
  • Випікати 25 хв. Перевірити готовність зубочисткою - проколоти тісто посередині, якщо зубочистка вийде фактично сухою і чистою, то брауні готовий.
Прокрутка до верху