Випічка

бельгійські вафлі

Бельгійські вафлі

Рецепт бельгійських вафель, як ми можемо здогадатися по назві, прийшов з Бельгії, а точніше з Брюсселя. Сталося це в середині ХХ століття і відтоді бельгійські вафлі не втрачають своєї популярності. У класичному варіанті бельгійські вафлі подаються зі збитими вершками і трускавками, але такої особливої популярності вони набули також завдяки своїй універсальності – ви зустрінете бельгійські вафлі в меню дорогих ресторанів, на ятках з вуличною їжею, їх можна їсти на сніданок, на десерт, як перекус, давати дітям до школи, супроводжувати основну страву і так далі. Особливість бельгійських вафель в тому, що вони доволі товсті, з легкою повітряною текстурою, хрусткі зверху і ніжні всередині. Готувати їх просто, рецептів безліч і єдине, що вам потрібно – це вафельниця та фантазія. Для того, аби приготувати бельгійські вафлі, достатньо 15-20 хвилин і дуже простий набір інгредієнтів. Ми підготували рецепт бельгійських вафель без молока, з додаванням йогурту та підручних компонентів.

Бельгійські вафлі Читати далі »

Бісквітний торт з полуницею

Бісквіт: смачні нюанси

Дехто вважає, що рецепт бісквіта вигадали у Британії 500 років назад, проте археологи стверджують, що у 7 столітті до н. е. вже був відомий бісквіт – простий хліб, який без додавання масла або жирів протягом довгого часу не псувався, не піддавався цвілі. Для кочівників та у далеких військових походах такі хлібці заміняли інший харч. А ми приготуємо класичний бісквіт на 5 яєць, який можна використовувати як основу для пляцків чи рулетів, наприклад, для бісквітного торту з клубнікою чи подавати просто так.

Бісквіт: смачні нюанси Читати далі »

млинці з кабачком

Млинці з кабачком

Млинці з кабачком – це справжня знахідка. Економні господині оцінять, якою недорогою та поживною є ця страва. Тим, хто стежать за фігурою, сподобається, що млинці з додаванням кабачка не такі калорійні, як звичайні. А ті члени сім’ї, які піклуються про здоров’я кишківника, зрадіють, що ця звична страва така багата на клітковину.
А ще такі млинці просто дуже смачні і добре поєднуються як з солодкими, так і з солоними добавками.

Млинці з кабачком Читати далі »

морквяний пиріг

Морквяний пиріг

Морквяний пиріг – швидкий і простий рецепт. Соковитий, ніжний і пухкий, такий пиріг оцінять і діти, і дорослі. Дуже добре смакує з міцним чорним чаєм або кавою. А кожна досвідчена господиня у своїй книзі рецептів безумовно має кілька видів такого пирога.

Морквяний пиріг Читати далі »

пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами

Майже, як в пісні – і з сиром пироги! Але ж пиріг з сливами найкраще приготувати саме зараз, у розпал сезону, а з сиром можна протягом року випікати. Пироги зі сливами, в залежності від ваших уподобань, можна спекти з будь-якого тіста – пісочного, бісквітного, листкового, на дріжджах. Головне – щоб сливи не були занадто кислими. Проте, невеличка кислинка не завадить, солодке тісто чудово врівноважує сливовий присмак.

Пиріг зі сливами Читати далі »

кекс

Класичний кекс

Цей кекс на сметані, на відміну від масляного, більш повітряний та легкий. Ми пропонуємо рецепт сметанного кексу зі згущеним молоком, але ви можете його трішки змінити й приготувати кекси з бананом. Або додати до основного рецепта 1 ст. л. какао і у вас вийде шоколадний кекс. Рецепт простий і зовсім недорогий.

Класичний кекс Читати далі »

Кіш з куркою

Кіш Лорен з куркою та грибами

Кіш Лорен – це оригінальний відкритий французький пиріг з солонуватого пісочного або рубленого тіста з м’ясною начинкою. Смакує у холодному вигляді й гарячому, на сніданок, обід та вечерю. Перед запіканням кіш за рецептом зазвичай заливають соусом і посипають тертим твердим сиром. Взагалі у французькій кухні є багато й інших рецептів випічки, але із солодкою начинкою, наприклад, десерт клафуті з вишнею або шарлотка з яблуками.

Кіш Лорен з куркою та грибами Читати далі »

пляцок вишиванка

Вишиванка

Цей неймовірно смачний пляцок приготувати зовсім нескладно, навіть не дуже досвідчена господиня з ним чудово впорається. І зовсім не обов’язково чекати Дня вишиванки – можна потішити такими приємними солодощами своїх близьких і просто так, без усякої на то нагоди.

Вишиванка Читати далі »

гарбузовий пиріг

Американський гарбузовий пиріг

Від звичних нам страв з гарбузом, американський гарбузовий пиріг за рецептом містить дуже багато спецій. Завдяки використанню імбиру, гвоздики, мускатного горіха, кориці, звичайнісінький пиріг з гарбуза набуває дуже вишуканого смаку. Торт з гарбуза – американська традиційна страва на Різдво, під час осінніх свят, коли з’являється свіжий врожай.

Американський гарбузовий пиріг Читати далі »

Яблучний пиріг

Яблучний пиріг

Якщо ви шукаєте, як приготувати яблучний пиріг, ми поділимося дуже смачним рецептом. Звичайно, яблучний пиріг на кефірі – рецепт абсолютно легкий. Тож розповімо, як приготувати пиріг з яблуками справжній і найніжніший – на дріжджовому тісті. Навіть на другий день спечений за цим рецептом яблучний пиріг не зачерствіє, якщо, звичайно, раптом щось залишиться.

Яблучний пиріг Читати далі »

горішки

Горішки зі згущеним молоком

Колись горішки, грибочки, шишечки вважалися дуже оригінальним десертом. Не у кожної господині була спеціальна форма для випікання, та й щоб спекти смачні охайні горішки потрібні певні навички. Сьогодні купити готові горішки зі згущонкою можна легко, але домашні, звісно, смакують краще. Швидше записуйте рецепт горішків у горішниці, готуйте та смакуйте з насолодою.

Горішки зі згущеним молоком Читати далі »

Бісквіт

Бісквіт

Чого тільки не зустрінеш у рецептах бісквіта – соду і розпушувач, сметану і вершкове масло, крохмаль і згущене молоко. Хтось збиває білки й жовтки окремо або разом. Утім, у приготуванні бісквіта є прості секрети: чіткі пропорції, правильне поєднання інгредієнтів, оптимальна температура. Спробуйте цей рецепт бісквіта – одразу відчуєте, яким має бути справжній десерт!

Бісквіт Читати далі »

Прокрутка до верху