Ванільна панакота: швидкий десерт за 5 хв

Панакота рецепт
АвторSvitlanaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування1 год 10 хвЗагальний час1 год 30 хв

Ванільна panna cotta – класичний рецепт італійської кухні, відомий багато століть. Перекладається панакота як варені вершки. За всі часи класичний рецепт панакоти майже не змінився: вершки+желатин+ваніль+цукор, інколи з лимоном. Швидкий та простий десерт панакота завжди виходить смачним.

 500 мл вершків
 20 гр желатину
 3 ст. л. цукру
 ванільний цукор
1

Наливаємо вершки у каструлю з товстим дном, додаємо зернята ванілі й сам стручок і варимо на мінімальному вогні приблизно протягом 1 години, але так щоб вершки не закипали. Цей етап називається загущенням вершків.

2

Желатин заливаємо холодною водою.

3

На маленькому вогні желатин доводимо до повного розчинення.

4

З вершків виймаємо стручок ванілі, додаємо цукор і желатин, перемішуємо.

5

Розливаємо панакоту у формочки й відправляємо у холодильник.

6

Перед подачею прикрашаємо.

Панакота з молока, сметани та яєць

Панакоту приготувати можна з домашнього сиру, молока, сметани, йогурту, згущеного молока з додаванням ківі, бананів, заморожених фруктів, лікеру.

Є й бюджетний варіант панакоти – густий молочний кисіль на кукурудзяному крохмалі. 

Як подавати панакоту 

Вже застиглий десерт акуратно перевертається на красиві тарілки. Зверху панакота доповнюється на ваш смак: тертим шоколадом, свіжими або консервованими ягодами, фруктами.  

Деякі кулінари-експериментатори вміють приготувати навіть багатошарову різноколірну панакоту. 

Господині вигадали й неочікувані рецепти панакоти – з батончиками Баунті, гарбузом, полуницею або духмяними травами.  

Інгредієнти

 500 мл вершків
 20 гр желатину
 3 ст. л. цукру
 ванільний цукор

Кроки рецепта

1

Наливаємо вершки у каструлю з товстим дном, додаємо зернята ванілі й сам стручок і варимо на мінімальному вогні приблизно протягом 1 години, але так щоб вершки не закипали. Цей етап називається загущенням вершків.

2

Желатин заливаємо холодною водою.

3

На маленькому вогні желатин доводимо до повного розчинення.

4

З вершків виймаємо стручок ванілі, додаємо цукор і желатин, перемішуємо.

5

Розливаємо панакоту у формочки й відправляємо у холодильник.

6

Перед подачею прикрашаємо.

Ванільна панакота: швидкий десерт за 5 хв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору