Ванільна панакота: швидкий десерт за 5 хв

Панакота рецепт
АвторSvitlanaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування1 год 10 хвЗагальний час1 год 30 хв

Panna cotta – класичний рецепт італійської кухні, відомий понад десять століть. Перекладається панакота як варені вершки, хоча, звичайно, їх не просто потрібно варити. За всі часи класичний рецепт панакоти майже не змінився: вершки+желатин+ваніль+цукор, інколи з лимоном. Що характерно – нічого складного, жодних таємних секретів, швидкий десерт завжди гарантовано виходить смачним.

 500 мл вершків
 20 гр желатину
 3 ст. л. цукру
 ванільний цукор
1

Наливаємо вершки у каструлю з товстим дном, додаємо зернята ванілі й сам стручок і варимо на мінімальному вогні приблизно протягом 1 години, але так щоб вершки не закипали. Цей етап називається загущенням вершків.

2

Желатин заливаємо холодною водою.

3

На маленькому вогні желатин доводимо до повного розчинення.

4

З вершків виймаємо стручок ванілі, додаємо цукор і желатин, перемішуємо.

5

Розливаємо панакоту у формочки й відправляємо у холодильник.

6

Перед подачею прикрашаємо.

Панакота з молока, сметани та яєць

Сьогодні можна зустріти рецепти десертів в домашніх умовах, в яких панакота готується з домашнього сиру, молока, сметани, йогурту, згущеного молока з додаванням ківі, бананів, заморожених фруктів. Якщо сподобається рецепт швидкого десерту, можете спробувати приготувати панакоту таким чином: 0,5 л сметани збити з цукром, збити 1 жовток та з’єднати його з 200 мл молока й майже довести до кипіння. Потім сметану, молочну суміш змішати з розбухлим желатином і розкласти по формах. Простий легкий десерт.

Молочний кисіль аля панакота

Є й зовсім бюджетний прискорений варіант – звичайний молочний кисіль на кукурудзяному крохмалі. Вигадано й неочікувані рецепти швидкого десерту панакота з гарбузом, батончиками Баунті. Звичайно, це прості десерти – смачні, недорогі й низькокалорійні. І називати їх можна по-різному, але чом би й не панакота!

Інгредієнти

 500 мл вершків
 20 гр желатину
 3 ст. л. цукру
 ванільний цукор

Кроки рецепта

1

Наливаємо вершки у каструлю з товстим дном, додаємо зернята ванілі й сам стручок і варимо на мінімальному вогні приблизно протягом 1 години, але так щоб вершки не закипали. Цей етап називається загущенням вершків.

2

Желатин заливаємо холодною водою.

3

На маленькому вогні желатин доводимо до повного розчинення.

4

З вершків виймаємо стручок ванілі, додаємо цукор і желатин, перемішуємо.

5

Розливаємо панакоту у формочки й відправляємо у холодильник.

6

Перед подачею прикрашаємо.

Ванільна панакота: швидкий десерт за 5 хв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори