Сирна запіканка

сирна запіканка
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування2 годsЗагальний час2 годs 15 хв

Запіканка сирна – ніжний десерт або друга страва, якій можна надати різних смаків. Смачна сирна запіканка готується набагато швидше за будь-який торт, при цьому набагато корисніша. Приготуємо дієтичну сирну запіканку без борошна, а для надання аромату використаємо цедру цитрусових, ось такий маленький секретик.

 500 гр домашнього сиру
 5 ст. л. сметани
 2 ст. л. манної крупи
 2 яйця
 3 ст. л. цукру
 Цедра 1 лимона
 1 ч. л. Ванільний цукор
 50 гр родзинок або кураги
 1 ст. л. олії
 Сіль на кінчику ножа
1

Родзинки для сирної запіканки промиємо, викладемо у посуд, заллємо окропом і залишимо на 20 хвилин.

2

У миску насипаємо манну крупу, додаємо сметану (3 ст. л.) та перемішуємо. Залишаємо набухати на 30 хвилин.

3

Сир протираємо крізь сито або перекручуємо на м'ясорубці або подрібнюємо блендером.

4

Додаємо до сиру набряклу манну крупу зі сметаною, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, яйця та добре перемішаємо сирну масу. Можна збити міксером або блендером до однорідності.

5

З родзинок зливаємо воду та обсушуємо. Додаємо родзинки та лимонну цедру в сирну масу та перемішуємо.

6

Форму для сирної запіканки змащуємо олією, обсипаємо манною крупою, викладаємо сирну масу та розрівнюємо.

7

Поверхню змащуємо сметаною (2 ст. л.) та випікаємо протягом 45-50 хвилин у розігрітій до 180°C духовці.

8

Коли запіканка з сиру трохи охолоне, виймаємо з форми та прикрашаємо джемом, фруктами або ягодами.

Інгредієнти для сирної запіканки 

Для тих, хто полюбляє кулінарні експерименти, радимо приготувати сирну запіканку з рисом, який потрібно заздалегідь замочити на ніч.   

Несолодку сирну запіканку приготувати можна з молодою капустою, кукурудзою та твердим сиром, квасолею або з локшиною та шинкою.

Дієтичний рецепт сирної запіканки взагалі без манки або борошна теж гідний уваги, потрібно лише взяти вдвічі більше яєць. 

Рецепти сирної запіканки

Соковиті яблука або сонячний гарбуз, карамелізовані груші та яскрава журавлина, банани або курага – чудові компоненти до сирної запіканки.  

Звичайна сирна запіканка має багато «друзів» в інших кухнях: італійський чизкейк, англійський пудинг, французьке суфле, єврейський кугель, львівський торт-сирник. 

Інгредієнти

 500 гр домашнього сиру
 5 ст. л. сметани
 2 ст. л. манної крупи
 2 яйця
 3 ст. л. цукру
 Цедра 1 лимона
 1 ч. л. Ванільний цукор
 50 гр родзинок або кураги
 1 ст. л. олії
 Сіль на кінчику ножа

Кроки рецепта

1

Родзинки для сирної запіканки промиємо, викладемо у посуд, заллємо окропом і залишимо на 20 хвилин.

2

У миску насипаємо манну крупу, додаємо сметану (3 ст. л.) та перемішуємо. Залишаємо набухати на 30 хвилин.

3

Сир протираємо крізь сито або перекручуємо на м'ясорубці або подрібнюємо блендером.

4

Додаємо до сиру набряклу манну крупу зі сметаною, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, яйця та добре перемішаємо сирну масу. Можна збити міксером або блендером до однорідності.

5

З родзинок зливаємо воду та обсушуємо. Додаємо родзинки та лимонну цедру в сирну масу та перемішуємо.

6

Форму для сирної запіканки змащуємо олією, обсипаємо манною крупою, викладаємо сирну масу та розрівнюємо.

7

Поверхню змащуємо сметаною (2 ст. л.) та випікаємо протягом 45-50 хвилин у розігрітій до 180°C духовці.

8

Коли запіканка з сиру трохи охолоне, виймаємо з форми та прикрашаємо джемом, фруктами або ягодами.

Сирна запіканка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору