Кекс Зебра на кефірі

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування50 хвЗагальний час1 год 5 хв

Смугастий кекс Зебра на кефірі поєднує в собі насичений кисломолочний і шоколадний смаки, щільну й пористу текстуру, має приємну помірну вологість. Водночас кекс Зебра на кефірі красивий і зовсім недорогий.

 2 скл. пшеничного борошна
 3 яйця
 1 скл. кефіру
 2 скл. цукру
 0,50 ч. л. соди
 1 ст. л. оцту
 2 ст. л. какао
 0,50 скл. рослинної олії
 Ванілін
1

Збиваємо яйця з цукром.

2

Соду з’єднаємо з оцтом.

3

Додаємо до збитих яєць кефір, рослинну олію, ванілін та борошно. Усе добре перемішуємо. Тісто для кексу Зебра має бути за консистенцією, як густа сметана.

4

Розділимо тісто на дві частини.

5

В одну частину підмішаємо порошок какао.

6

У форму для запікання викладаємо по черзі по 2 ложки світлої і темної частини тіста – обов'язково в центр. Тобто шари світлого і темного тіста мають накладатися один на одного та повільно розтікатися у формі.

7

Після того, як розклали тісто, проводимо дерев’яною шпажкою по поверхні майбутнього кексу смужки – від центру до краю форми. Утвориться малюнок ніби павутинка. Якщо будемо проводити смужки від країв форми до центру, утвориться квіточка.

8

Випікаємо кекс Зебра на кефірі в попередньо розігрітій духовці за 180°С. Готовність перевіряємо шпажкою – вона має бути сухою.

Кекс Зебра з кремом

Кекс Зебра на кефірі можна розрізати навпіл та змастити шари заварним або сметанним кремом.

Смугастий кекс Зебра – веселий та неочікуваний

Спробуйте декоративні смужки двох видів тіста для кексу Зебра розташовувати в хаотичному порядку. Вийде дуже цікавий десерт.

Інгредієнти

 2 скл. пшеничного борошна
 3 яйця
 1 скл. кефіру
 2 скл. цукру
 0,50 ч. л. соди
 1 ст. л. оцту
 2 ст. л. какао
 0,50 скл. рослинної олії
 Ванілін

Кроки рецепта

1

Збиваємо яйця з цукром.

2

Соду з’єднаємо з оцтом.

3

Додаємо до збитих яєць кефір, рослинну олію, ванілін та борошно. Усе добре перемішуємо. Тісто для кексу Зебра має бути за консистенцією, як густа сметана.

4

Розділимо тісто на дві частини.

5

В одну частину підмішаємо порошок какао.

6

У форму для запікання викладаємо по черзі по 2 ложки світлої і темної частини тіста – обов'язково в центр. Тобто шари світлого і темного тіста мають накладатися один на одного та повільно розтікатися у формі.

7

Після того, як розклали тісто, проводимо дерев’яною шпажкою по поверхні майбутнього кексу смужки – від центру до краю форми. Утвориться малюнок ніби павутинка. Якщо будемо проводити смужки від країв форми до центру, утвориться квіточка.

8

Випікаємо кекс Зебра на кефірі в попередньо розігрітій духовці за 180°С. Готовність перевіряємо шпажкою – вона має бути сухою.

Кекс Зебра на кефірі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору