Тефтелі з рисом

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 15 хв

Тефтелі з рисом та м’ясним фаршем – це ніжні м’які кульки, які зазвичай готують в ароматному соусі. Приготуйте найсмачніші тефтелі з рисом для обіду або ситної вечері!

 250 гр рису
 500 гр м’ясного фаршу
 1 ріпчаста цибуля
 1 яйце
 3 зубчики часнику
 1 ст. л. кетчупу
 2 ст. л. вершків
 3 ст. л. рослинної олії
 400 мл води
 Сіль, перець
1

Рис добре промиваємо та заливаємо холодною водою. Солимо та відварюємо до готовності, близько 20 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, та охолоджуємо.

2

Почистимо цибулю та часник, помиємо. Дрібно нарізаємо ножем цибулю та часник.

3

Фарш посолимо та поперчимо. Додаємо яйце, цибулю та часник. Ретельно вимішуємо фарш.

4

З отриманої маси сформуємо кульки діаметром 3-4 см.

5

Розігріємо сковорідку, наллємо олію. У гарячу олію викладаємо тефтелі, обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні.

6

Викладаємо тефтелі в каструльку.

7

Закип'ятимо воду. В окропі розведемо кетчуп та вершки. Посолимо та поперчимо.

8

Заливаємо тефтелі з рисом соусом. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин.

9

Готові тефтелі з рисом у соусі готові. Подаємо з улюбленим гарніром.

Тефтелі з рисом – поради при приготуванні 

Смачні тефтелі з рисом можна приготувати з будь-якого фаршу – з курятини, свинини, яловичини або індички.

Дуже зручно приготувати тефтелі з рисом про запас та заморозити. 

Тефтелі з рисом – щоразу нові страви

Якщо для приготування тефтелей взяти сирий рис, то рисинки при готуванні розбухнуть та виглядатимуть з тюфтельок – як їжачки.  

Міняйте соуси – і тефтелі з рисом щоразу будуть майже новою стравою.

Інгредієнти

 250 гр рису
 500 гр м’ясного фаршу
 1 ріпчаста цибуля
 1 яйце
 3 зубчики часнику
 1 ст. л. кетчупу
 2 ст. л. вершків
 3 ст. л. рослинної олії
 400 мл води
 Сіль, перець

Кроки рецепта

1

Рис добре промиваємо та заливаємо холодною водою. Солимо та відварюємо до готовності, близько 20 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, та охолоджуємо.

2

Почистимо цибулю та часник, помиємо. Дрібно нарізаємо ножем цибулю та часник.

3

Фарш посолимо та поперчимо. Додаємо яйце, цибулю та часник. Ретельно вимішуємо фарш.

4

З отриманої маси сформуємо кульки діаметром 3-4 см.

5

Розігріємо сковорідку, наллємо олію. У гарячу олію викладаємо тефтелі, обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні.

6

Викладаємо тефтелі в каструльку.

7

Закип'ятимо воду. В окропі розведемо кетчуп та вершки. Посолимо та поперчимо.

8

Заливаємо тефтелі з рисом соусом. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин.

9

Готові тефтелі з рисом у соусі готові. Подаємо з улюбленим гарніром.

Тефтелі з рисом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору