Тефтелі з рисом та м’ясним фаршем – це ніжні м’які кульки, які зазвичай готують в ароматному соусі. Приготуйте найсмачніші тефтелі з рисом для обіду або ситної вечері!
Рис добре промиваємо та заливаємо холодною водою. Солимо та відварюємо до готовності, близько 20 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, та охолоджуємо.
Почистимо цибулю та часник, помиємо. Дрібно нарізаємо ножем цибулю та часник.
Фарш посолимо та поперчимо. Додаємо яйце, цибулю та часник. Ретельно вимішуємо фарш.
З отриманої маси сформуємо кульки діаметром 3-4 см.
Розігріємо сковорідку, наллємо олію. У гарячу олію викладаємо тефтелі, обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні.
Викладаємо тефтелі в каструльку.
Закип'ятимо воду. В окропі розведемо кетчуп та вершки. Посолимо та поперчимо.
Заливаємо тефтелі з рисом соусом. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин.
Готові тефтелі з рисом у соусі готові. Подаємо з улюбленим гарніром.
Тефтелі з рисом – поради при приготуванні
Смачні тефтелі з рисом можна приготувати з будь-якого фаршу – з курятини, свинини, яловичини або індички.
Дуже зручно приготувати тефтелі з рисом про запас та заморозити.
Тефтелі з рисом – щоразу нові страви
Якщо для приготування тефтелей взяти сирий рис, то рисинки при готуванні розбухнуть та виглядатимуть з тюфтельок – як їжачки.
Міняйте соуси – і тефтелі з рисом щоразу будуть майже новою стравою.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Рис добре промиваємо та заливаємо холодною водою. Солимо та відварюємо до готовності, близько 20 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, та охолоджуємо.
Почистимо цибулю та часник, помиємо. Дрібно нарізаємо ножем цибулю та часник.
Фарш посолимо та поперчимо. Додаємо яйце, цибулю та часник. Ретельно вимішуємо фарш.
З отриманої маси сформуємо кульки діаметром 3-4 см.
Розігріємо сковорідку, наллємо олію. У гарячу олію викладаємо тефтелі, обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні.
Викладаємо тефтелі в каструльку.
Закип'ятимо воду. В окропі розведемо кетчуп та вершки. Посолимо та поперчимо.
Заливаємо тефтелі з рисом соусом. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин.
Готові тефтелі з рисом у соусі готові. Подаємо з улюбленим гарніром.