Старовинний гуцульський суп росівниця

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 15 хв

Суп росівниця – це смачна страва, в якій звичайна квашена капуста в поєднанні з кукурудзяною крупою надає незвичайний смак і аромат. Росівниця – гуцульський варіант традиційного капусняку.

 200 гр квашеної капусти
 150 гр кукурудзяної крупи
 1 цибуля
 1 морква
 1 куряче стегенце
 200 гр копченої свинячої шийки
 0,50 ч. л. копченої паприки
 Сіль
 Перець чорний
 Лавровий лист
 Свіжа зелень
1

Куряче стегенце миємо, заливаємо водою, солимо, додаємо почищену цибулю, моркву та варимо курячий бульйон.

2

Стегенце виймаємо, додаємо в каструлю промиту кукурудзяну крупу та квашену капусту. Варимо протягом 25 хвилин.

3

Нарізаємо свинячу шийку кубиками та додаємо у росівницю. Продовжуємо варити ще 20-25 хвилин до повної готовності крупи та капусти.

4

Додаємо у майже готовий суп росівниця порізане на шматочки стегенце, лавровий лист, перець, паприку та варимо протягом 5 хвилин.

5

Подаємо смачну гуцульську росівницю у глибоких тарілках з великою кількістю порізаної зелені.

Суп росівниця з бужениною 

Традиційно суп росівницю готували з бужениною або копченими ребрами.

Для більш насиченого смаку можна приготувати засмажку з цибулі та моркви і заправити гуцульську росівницю наприкінці готування.



Інгредієнти

 200 гр квашеної капусти
 150 гр кукурудзяної крупи
 1 цибуля
 1 морква
 1 куряче стегенце
 200 гр копченої свинячої шийки
 0,50 ч. л. копченої паприки
 Сіль
 Перець чорний
 Лавровий лист
 Свіжа зелень

Кроки рецепта

1

Куряче стегенце миємо, заливаємо водою, солимо, додаємо почищену цибулю, моркву та варимо курячий бульйон.

2

Стегенце виймаємо, додаємо в каструлю промиту кукурудзяну крупу та квашену капусту. Варимо протягом 25 хвилин.

3

Нарізаємо свинячу шийку кубиками та додаємо у росівницю. Продовжуємо варити ще 20-25 хвилин до повної готовності крупи та капусти.

4

Додаємо у майже готовий суп росівниця порізане на шматочки стегенце, лавровий лист, перець, паприку та варимо протягом 5 хвилин.

5

Подаємо смачну гуцульську росівницю у глибоких тарілках з великою кількістю порізаної зелені.

Старовинний гуцульський суп росівниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору