Сир у мультиварці

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування55 хвЗагальний час1 год 10 хв

Пропонуємо приготувати твердий сир у мультиварці – дуже смачний та ароматний. Домашній сир у мультиварці виходить ніжним і добре тримає форму. Його можна нарізати тонкими скибочками. Спробуйте!

 1 кг домашнього сиру 9%
 1 л молока 3,2%
 130 гр вершкового масла
 3 яйця
 10 гр солі
 10 гр харчової соди
 34 гілочки свіжого кропу
1

Домашній сир пропустимо через м'ясорубку, бажано 2 рази.

2

Вливаємо молоко у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Каша молочна» на 15 хвилин.

3

Потім додаємо в гаряче молоко сир, гарненько розмішуємо та залишаємо на режимі «Підігрів» на 10 хвилин.

4

Друшляк застеляємо марлею, складеною у 2 шари та змоченою у воді. Виливаємо у друшляк сирну масу. Після цього зав'язуємо кінці марлі та підвішуємо сир, щоб вся рідина повністю збігла.

5

До розм'якшеного вершкового масла додаємо яйця, сіль і соду. Добре збиваємо міксером до однорідного стану.

6

Додаємо подрібнений кріп та перемішуємо.

7

З’єднуємо відціджений сухий сир з вершково-яєчною масою та добре все перемішуємо.

8

Масу викладаємо у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Мультиповар» на 80°С на 10 хвилин.

9

Кришку мультиварки не закриваємо і протягом усіх 10 хвилин сирну масу помішуємо дерев'яною або силіконовою лопаткою.

10

Маса почне розплавлятися, стане тягучою. Відразу ж перекладаємо сирну масу у форму, змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером. Розрівнюємо.

11

Після охолодження закриваємо форму зверху пергаментом і поміщаємо невеликий вантаж. Прибираємо у холодильник.

12

Через 10-12 годин твердий домашній сир, приготовлений у мультиварці, можна порізати скибочками та насолоджуватися неймовірною смакотою!

Смачного!

Інгредієнти

 1 кг домашнього сиру 9%
 1 л молока 3,2%
 130 гр вершкового масла
 3 яйця
 10 гр солі
 10 гр харчової соди
 34 гілочки свіжого кропу

Кроки рецепта

1

Домашній сир пропустимо через м'ясорубку, бажано 2 рази.

2

Вливаємо молоко у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Каша молочна» на 15 хвилин.

3

Потім додаємо в гаряче молоко сир, гарненько розмішуємо та залишаємо на режимі «Підігрів» на 10 хвилин.

4

Друшляк застеляємо марлею, складеною у 2 шари та змоченою у воді. Виливаємо у друшляк сирну масу. Після цього зав'язуємо кінці марлі та підвішуємо сир, щоб вся рідина повністю збігла.

5

До розм'якшеного вершкового масла додаємо яйця, сіль і соду. Добре збиваємо міксером до однорідного стану.

6

Додаємо подрібнений кріп та перемішуємо.

7

З’єднуємо відціджений сухий сир з вершково-яєчною масою та добре все перемішуємо.

8

Масу викладаємо у чашу мультиварки. Виставляємо режим «Мультиповар» на 80°С на 10 хвилин.

9

Кришку мультиварки не закриваємо і протягом усіх 10 хвилин сирну масу помішуємо дерев'яною або силіконовою лопаткою.

10

Маса почне розплавлятися, стане тягучою. Відразу ж перекладаємо сирну масу у форму, змащену вершковим маслом або застелену пергаментним папером. Розрівнюємо.

11

Після охолодження закриваємо форму зверху пергаментом і поміщаємо невеликий вантаж. Прибираємо у холодильник.

12

Через 10-12 годин твердий домашній сир, приготовлений у мультиварці, можна порізати скибочками та насолоджуватися неймовірною смакотою!

Смачного!

Сир у мультиварці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору