Панкейк: швидкий десерт

Панкейк
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування15 хвЗагальний час30 хв

У кожній національній кухні є схожі рецепти смачних десертів. Так і американські панкейки, які дуже подібні до наших оладок. Інколи їх називають японськими оладками. Щоб приготувати такий швидкий десерт, знадобиться лише декілька хвилин, проте матимете повноцінну страву на сніданок або простий десерт на обід. Зовсім просто – спробуйте!

 200 гр борошна
 200 мл молока
 2 ст. л. олії
 2 ст. л. цукру
 1 яйце
 1 ч. л. розпушувача
 1 кр. солі
 1 кр. ванілі
1

Розбиваємо у миску яйце, додаємо сіль, цукор, ваніль та перемішуємо.

2

Додаємо молоко, олію та збиваємо.

3

В окремому посуді ретельно перемішуємо розпушувач з просіяною мукою.

4

Додаємо борошно з розпушувачем до суміші з молоком та збиваємо.

5

Смажимо на сухій, добре розігрітій сковороді, щоб панкейки вийшли рум’яними й матовими. Намагаємося швидко наливати на сковорідку певну кількість тіста, так панкейки будуть однакового розміру – діаметром 6-8 см.

6

На другу сторону перевертаємо, коли на тісті з’являться бульбашки.

7

Подаємо панкейки з варенням, сметаною, медом чи соком, фруктами – як вам заманеться. Смакуємо прямо зараз, не чекаючи, поки прохолонуть!

Дуже швидкий десерт панкейк

Панкейк зовні нагадує печиво. А назва з англійської так і означає: pun – сковорода, cake – тістечко. Колись панкейки були популярними у Північній Америці, їх традиційно смакували з кленовим сиропом. Але згодом чудові молочні млинчики опинилися на всіх континентах.

Різнокольорові панкейки

Панкейки будуть більш смачними й пухкими, якщо додати до тіста 20-30 г розтопленого вершкового масла. А якщо візьмете харчову фарбу або кольорове борошно, матимете різнокольорові панкейки. Дітлахам сподобається! Щоб панкейки не висихали, перекладіть їх у герметичний контейнер.

Інгредієнти

 200 гр борошна
 200 мл молока
 2 ст. л. олії
 2 ст. л. цукру
 1 яйце
 1 ч. л. розпушувача
 1 кр. солі
 1 кр. ванілі

Кроки рецепта

1

Розбиваємо у миску яйце, додаємо сіль, цукор, ваніль та перемішуємо.

2

Додаємо молоко, олію та збиваємо.

3

В окремому посуді ретельно перемішуємо розпушувач з просіяною мукою.

4

Додаємо борошно з розпушувачем до суміші з молоком та збиваємо.

5

Смажимо на сухій, добре розігрітій сковороді, щоб панкейки вийшли рум’яними й матовими. Намагаємося швидко наливати на сковорідку певну кількість тіста, так панкейки будуть однакового розміру – діаметром 6-8 см.

6

На другу сторону перевертаємо, коли на тісті з’являться бульбашки.

7

Подаємо панкейки з варенням, сметаною, медом чи соком, фруктами – як вам заманеться. Смакуємо прямо зараз, не чекаючи, поки прохолонуть!

Панкейк: швидкий десерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори