Панкейк: швидкий десерт

Панкейк
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування15 хвЗагальний час30 хв

Американські панкейки – рецепт дуже подібний до наших оладок. Щоб приготувати такий смачний десерт, знадобиться лише декілька хвилин, проте матимете повноцінну страву на сніданок або десерт на обід. Рецепт панкейків зовсім простий – спробуйте!

 200 гр борошна
 200 мл молока
 2 ст. л. олії
 2 ст. л. цукру
 1 яйце
 1 ч. л. розпушувача
 1 кр. солі
 1 кр. ванілі
1

Розбиваємо у миску яйце, додаємо сіль, цукор, ваніль та перемішуємо.

2

Додаємо молоко, олію та збиваємо.

3

В окремому посуді ретельно перемішуємо розпушувач з просіяною мукою.

4

Додаємо борошно з розпушувачем до суміші з молоком та збиваємо.

5

Смажимо на сухій, добре розігрітій сковороді, щоб панкейки вийшли рум’яними й матовими. Намагаємося швидко наливати на сковорідку певну кількість тіста, так панкейки будуть однакового розміру – діаметром 6-8 см.

6

На другу сторону перевертаємо, коли на тісті з’являться бульбашки.

7

Подаємо панкейки з варенням, сметаною, медом чи соком, фруктами – як вам заманеться. Смакуємо прямо зараз, не чекаючи, поки прохолонуть!

Дуже швидкий рецепт: панкейки на кефірі 

Панкейк зовні нагадує печиво. А назва з англійської так і означає: pun – сковорода, cake – тістечко. Колись рецепт панкейків був популярним у Північній Америці, їх традиційно смакували з кленовим сиропом. 

Але згодом чудові млинчики – пишні панкейки на молоці або кефірі, опинилися на всіх континентах.

Як приготувати панкейки: рецепт різноколірного десерту

Панкейки будуть більш смачними й пухкими, якщо додати до тіста 20-30 г розтопленого вершкового масла. А якщо візьмете харчову фарбу або кольорове борошно, матимете різноколірні панкейки. 

Щоб панкейки не висихали, перекладіть їх у герметичний контейнер. Дітлахам сподобається!

 

Інгредієнти

 200 гр борошна
 200 мл молока
 2 ст. л. олії
 2 ст. л. цукру
 1 яйце
 1 ч. л. розпушувача
 1 кр. солі
 1 кр. ванілі

Кроки рецепта

1

Розбиваємо у миску яйце, додаємо сіль, цукор, ваніль та перемішуємо.

2

Додаємо молоко, олію та збиваємо.

3

В окремому посуді ретельно перемішуємо розпушувач з просіяною мукою.

4

Додаємо борошно з розпушувачем до суміші з молоком та збиваємо.

5

Смажимо на сухій, добре розігрітій сковороді, щоб панкейки вийшли рум’яними й матовими. Намагаємося швидко наливати на сковорідку певну кількість тіста, так панкейки будуть однакового розміру – діаметром 6-8 см.

6

На другу сторону перевертаємо, коли на тісті з’являться бульбашки.

7

Подаємо панкейки з варенням, сметаною, медом чи соком, фруктами – як вам заманеться. Смакуємо прямо зараз, не чекаючи, поки прохолонуть!

Панкейк: швидкий десерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору