М’ясо по-французьки

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год

У класичному варіанті рецепт м'яса по-французьки складається з шарів телятини, картоплі з цибулею та грибів під соусом. Виходить щось на зразок запіканки. Також є інші рецепти приготування м'яса по-французьки, наприклад, з курятиною або свининою. Гриби замінюють помідорами, ананасами. Як соус використовують бешамель, вершки, сметану або майонез, а зверху посипають сиром. Спеціально для вас рецепт м’яса по-французьки українською – проста, соковита та неймовірно смачна страва!

 3 ріпчастих цибулі
 6 картоплин
 500 гр свинини
 300 гр твердого сиру
 400 гр майонезу
 30 гр рослинної олії
 Чорний перець
 Сіль
 Зелень
1

Цибулю очищаємо та нарізаємо кільцями або півкільцями.

2

Сир натираємо на великій тертці.

3

Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими кружальцями.

4

М'ясо миємо, обсушуємо та нарізаємо поперек волокон товщиною 1 см. Кожен шматок м'яса добре відбиваємо, солимо та перчимо.

5

На змащене олією деко викладаємо тонкий шар картоплі, а зверху м'ясо. Зверху на м'ясо викладаємо цибулю. Знову – тонкий шар картоплі. Кожен шар поливаємо майонезом. Зверху посипаємо страву тертим сиром.

6

Запікаємо протягом 35 хвилин при температурі 180°С. Готовому м’ясу по-французьки даємо настоятися 10-15 хвилин. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.

Цікаві рецепти м’яса по-французьки

Зазвичай м’ясо ріжуть на шматочки, але роблять і м'ясо по-французьки з фаршем. Може також бути м'ясо по-французьки з грибами,  помідорами. Приготування м'яса по-французьки немислиме без цибулі, її можна не шкодувати.  

Найбільш ситна страва, щоб нагодувати велику компанію – рецепт м'яса по-французьки з картоплею. Швидко та просто можна приготувати м'ясо по-французьки на сковороді.

Як приготувати м’ясо по-французьки для гурманів?

Дуже вишуканий рецепт – м'ясо по-французьки з ананасами, які надають м'ясу цікавої кислинки. 

Гарнір до м'яса по-французьки може бути різний, зазвичай картопляне пюре. Але спробуйте приготувати м'ясо по-французьки з рисом, зі смаженою стручковою квасолею, з брокколі або іншими овочами.

Інгредієнти

 3 ріпчастих цибулі
 6 картоплин
 500 гр свинини
 300 гр твердого сиру
 400 гр майонезу
 30 гр рослинної олії
 Чорний перець
 Сіль
 Зелень

Кроки рецепта

1

Цибулю очищаємо та нарізаємо кільцями або півкільцями.

2

Сир натираємо на великій тертці.

3

Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими кружальцями.

4

М'ясо миємо, обсушуємо та нарізаємо поперек волокон товщиною 1 см. Кожен шматок м'яса добре відбиваємо, солимо та перчимо.

5

На змащене олією деко викладаємо тонкий шар картоплі, а зверху м'ясо. Зверху на м'ясо викладаємо цибулю. Знову – тонкий шар картоплі. Кожен шар поливаємо майонезом. Зверху посипаємо страву тертим сиром.

6

Запікаємо протягом 35 хвилин при температурі 180°С. Готовому м’ясу по-французьки даємо настоятися 10-15 хвилин. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.

М’ясо по-французьки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору