У класичному варіанті рецепт м'яса по-французьки складається з шарів телятини, картоплі з цибулею та грибів під соусом. Виходить щось на зразок запіканки. Також є інші рецепти приготування м'яса по-французьки, наприклад, з курятиною або свининою. Гриби замінюють помідорами, ананасами. Як соус використовують бешамель, вершки, сметану або майонез, а зверху посипають сиром. Спеціально для вас рецепт м’яса по-французьки українською – проста, соковита та неймовірно смачна страва!
Цибулю очищаємо та нарізаємо кільцями або півкільцями.
Сир натираємо на великій тертці.
Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими кружальцями.
М'ясо миємо, обсушуємо та нарізаємо поперек волокон товщиною 1 см. Кожен шматок м'яса добре відбиваємо, солимо та перчимо.
На змащене олією деко викладаємо тонкий шар картоплі, а зверху м'ясо. Зверху на м'ясо викладаємо цибулю. Знову – тонкий шар картоплі. Кожен шар поливаємо майонезом. Зверху посипаємо страву тертим сиром.
Запікаємо протягом 35 хвилин при температурі 180°С. Готовому м’ясу по-французьки даємо настоятися 10-15 хвилин. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.
Цікаві рецепти м’яса по-французьки
Зазвичай м’ясо ріжуть на шматочки, але роблять і м'ясо по-французьки з фаршем. Може також бути м'ясо по-французьки з грибами, помідорами. Приготування м'яса по-французьки немислиме без цибулі, її можна не шкодувати.
Найбільш ситна страва, щоб нагодувати велику компанію – рецепт м'яса по-французьки з картоплею. Швидко та просто можна приготувати м'ясо по-французьки на сковороді.
Як приготувати м’ясо по-французьки для гурманів?
Дуже вишуканий рецепт – м'ясо по-французьки з ананасами, які надають м'ясу цікавої кислинки.
Гарнір до м'яса по-французьки може бути різний, зазвичай картопляне пюре. Але спробуйте приготувати м'ясо по-французьки з рисом, зі смаженою стручковою квасолею, з брокколі або іншими овочами.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Цибулю очищаємо та нарізаємо кільцями або півкільцями.
Сир натираємо на великій тертці.
Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими кружальцями.
М'ясо миємо, обсушуємо та нарізаємо поперек волокон товщиною 1 см. Кожен шматок м'яса добре відбиваємо, солимо та перчимо.
На змащене олією деко викладаємо тонкий шар картоплі, а зверху м'ясо. Зверху на м'ясо викладаємо цибулю. Знову – тонкий шар картоплі. Кожен шар поливаємо майонезом. Зверху посипаємо страву тертим сиром.
Запікаємо протягом 35 хвилин при температурі 180°С. Готовому м’ясу по-французьки даємо настоятися 10-15 хвилин. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.