Млинці на молоці

млинці на молоці
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування30 хвЗагальний час45 хв

Класичні тонкі млинці на молоці дуже ніжні та м’які. Використовуючи додаткові інгредієнти, можна приготувати млинці на молоці картопляні, з яблуком або млинці на кокосовому молоці. А начинка до млинчиків – будь-яка!

 3 яйця
 2 ст. л. цукру
 0,25 ч. л. солі
 500 мл молока
 220 гр борошна
 0,20 ч. л. соди
 2 ст. л. рослинної олії та для змащування
1

Збиваємо вінчиком яйця з цукром і сіллю.

2

Увіллємо приблизно 100-150 мл теплого молока та збиваємо ще.

3

Додаємо просіяне борошно та соду, ретельно перемішуємо.

4

Поступово вливаємо решту теплого молока, перемішуючи тісто до однорідної консистенції.

5

Додаємо олію, збиваємо та даємо тісту настоятись 10-15 хвилин.

6

Змащуємо сковорідку невеликою кількістю олії та гарненько розігріємо її.

7

Наливаємо тонким шаром тісто та обсмажуємо млинці на молоці на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.

8

Подаємо з джемом або варенням, ягодами та медом, сметаною або солодким соусом.

Дуже тонкі млинці на молоці

Заварні млинці на молоці виходять тонкими та трішки ажурними, головне – витримати 30 хвилин, щоб тісто настоялося.

Млинці на молоці згущеному дуже солодкі та ароматні, цукор у рецепті вже не потрібний.

Несолодкі картопляні млинці на молоці можна приготувати з додаванням у тісто невеликої кількості картопляного пюре.  

Пишні млинці на молоці

Дріжджові млинці на молоці будуть пишними та трохи товстішими за звичайні. Багато хто любить їх якраз за їхню пишність. 

Пухкі млинці на молоці та кефірі у пропорції 1:1 мають багато маленьких дірочок, тому їх називають ажурними.

Інгредієнти

 3 яйця
 2 ст. л. цукру
 0,25 ч. л. солі
 500 мл молока
 220 гр борошна
 0,20 ч. л. соди
 2 ст. л. рослинної олії та для змащування

Кроки рецепта

1

Збиваємо вінчиком яйця з цукром і сіллю.

2

Увіллємо приблизно 100-150 мл теплого молока та збиваємо ще.

3

Додаємо просіяне борошно та соду, ретельно перемішуємо.

4

Поступово вливаємо решту теплого молока, перемішуючи тісто до однорідної консистенції.

5

Додаємо олію, збиваємо та даємо тісту настоятись 10-15 хвилин.

6

Змащуємо сковорідку невеликою кількістю олії та гарненько розігріємо її.

7

Наливаємо тонким шаром тісто та обсмажуємо млинці на молоці на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.

8

Подаємо з джемом або варенням, ягодами та медом, сметаною або солодким соусом.

Млинці на молоці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору