Медівник заварний

Медівник
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка1 год 20 хвПриготування50 хвЗагальний час2 годs 10 хв

Серед багатьох видів медівника заварний рецепт виділяється окремо. Головне – щоб коржі були якомога тонше, тоді медівник вийде ніжним і буде просто танути у роті. Коржі можна навіть спекти заздалегідь, а потім змастити кремом – і вийде супер швидкий десерт, якому здивуються ваші рідні.

Для коржів
 500 гр борошна
 3 ст. л. меду
 250 гр цукру
 2 яйця
 50 гр вершкового масла
 1 ч. л. соди
Для крему
 2 шт Яйце
 500 мл Молоко
 2 ст. л. Борошно
 150 гр Цукор
 200 гр Вершкове масло
 5 гр Ваніль
1

У каструлю вкладаємо масло, цукор, яйця, мед і ставимо на невеличкий вогонь до повного розчинення цукру.

2

Додаємо соду, маса спіниться, перемішуємо ще з півхвилини й виключаємо вогонь.

3

Одразу починаємо у каструлю всипати просіяне борошно, швидко перемішуючи. Тісто для медівника поступово загусне.

4

Розділяємо тісто на 8 однакових порцій, закриваємо харчовою плівкою й ставимо у холодильник на 30-40 хвилин.

5

Далі тісто тоненько розкатуємо прямо на пергаменті та на ньому й випікаємо при 180 °С до золотистого кольору.

6

Одразу після випікання на теплий корж кладемо тарілку й обрізаємо по цій формі. Решту крихт потім використаємо для прикрашення.

7

Змащуємо коржі кремом, прикрашаємо й на 4-5 годин і ставимо медівник у прохолодне місце для просочення.

Заварний крем для медівника

У невеличкій каструльці перемішуємо борошно, цукор, ваніль і яйця. Потроху доливаємо молоко й перемішуємо. Ставимо масу на маленький вогонь і варимо, постійно перемішуючи, до загустіння. Як трохи прохолоне, додаємо вершкове масло, перемішуємо, щільно закриваємо й залишаємо крем для медівника для охолодження при кімнатній температурі.

Медівник з фруктами й варенням

Все просто – потрібно порізати банан, апельсин, ківі пластинками й укласти шарами на крем. Для медівника можна також використати крем зі згущеного молока з маслом. У такому випадку гармонійним поєднанням будуть прошарки з чорносливом або сливовим варенням.

КатегоріяКухня

Інгредієнти

Для коржів
 500 гр борошна
 3 ст. л. меду
 250 гр цукру
 2 яйця
 50 гр вершкового масла
 1 ч. л. соди
Для крему
 2 шт Яйце
 500 мл Молоко
 2 ст. л. Борошно
 150 гр Цукор
 200 гр Вершкове масло
 5 гр Ваніль

Кроки рецепта

1

У каструлю вкладаємо масло, цукор, яйця, мед і ставимо на невеличкий вогонь до повного розчинення цукру.

2

Додаємо соду, маса спіниться, перемішуємо ще з півхвилини й виключаємо вогонь.

3

Одразу починаємо у каструлю всипати просіяне борошно, швидко перемішуючи. Тісто для медівника поступово загусне.

4

Розділяємо тісто на 8 однакових порцій, закриваємо харчовою плівкою й ставимо у холодильник на 30-40 хвилин.

5

Далі тісто тоненько розкатуємо прямо на пергаменті та на ньому й випікаємо при 180 °С до золотистого кольору.

6

Одразу після випікання на теплий корж кладемо тарілку й обрізаємо по цій формі. Решту крихт потім використаємо для прикрашення.

7

Змащуємо коржі кремом, прикрашаємо й на 4-5 годин і ставимо медівник у прохолодне місце для просочення.

Медівник заварний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори