Гречаники

гречаники
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 год 20 хвЗагальний час1 год 35 хв

Гречаники – традиційна страва української кухні. Готують гречаники у духовці або на сковороді з гречаної крупи та інших продуктів. У складі може бути м'ясний фарш, гриби або овочі.

 200 гр свинячого фаршу
 200 гр курячого фаршу
 100 гр гречки
 2 ріпчастих цибулі
 2 ст. л. томатної пасти
 1 яйце
 5 ч. л. пшеничного борошна
 1 ч. л. цукру
 Сіль
 Перець чорний мелений
 Олія рослинна для смаження
1

Варимо гречку у воді у співвідношенні один до двох, охолоджуємо.

2

У глибоку миску кладемо весь фарш та відварну гречку. Розбиваємо сюди яйце, солимо та перчимо.

3

Доповнюємо продукти однією дрібно нарізаною цибулиною. Перемішуємо та посипаємо двома чайними ложками борошна. Знову вимішуємо гречаники до однорідності.

4

В окрему миску кладемо дві чайні ложки борошна та розмішуємо його з сіллю та перцем.

5

З готового фаршу ліпимо акуратні котлетки. Обвалюємо їх у суміші борошна з сіллю та перцем. Викладаємо гречаники на розігріту сковорідку з рослинною олією та смажимо з обох боків до рум'янцю.

6

В іншій сковороді обсмажуємо цибулю, що залишилася. Доповнюємо її томатною пастою.

7

У чашці з 2 ст. л. води розмішуємо решту борошна. Виливаємо суміш у сковороду. Додаємо сіль, перець і цукор. Розмішуємо та готуємо до загустіння.

8

Тушкуємо гречані котлетки у томатному соусі близько 20 хвилин на слабкому вогні. Соковиті гречаники готові!

Як приготувати смачні гречаники  

Гречаники можна готувати як звичайні котлети або тушкувати у різних соусах, тоді вони будуть м'якшими та соковитішими. 

Пропорції фаршу та гречки завжди можна варіювати в залежності від уподобань.  

Апетитні гречаники подають до столу з різними гарнірами, закусками, картопляним пюре або соусом.

Пісні гречаники – рецепти для веганів 

Пісний рецепт домашніх гречаників потішить усіх веганів і вегетаріанців. Замість м’яса – тушкована морква з цибулею, картопляне пюре або натерта сира картопля.

Апетитні пісні гречаники можна приготувати з додаванням грибів. Пісні гречаники в духовці з грибами смачні та поживні, підходять для вегетаріанської кухні. 

Інгредієнти

 200 гр свинячого фаршу
 200 гр курячого фаршу
 100 гр гречки
 2 ріпчастих цибулі
 2 ст. л. томатної пасти
 1 яйце
 5 ч. л. пшеничного борошна
 1 ч. л. цукру
 Сіль
 Перець чорний мелений
 Олія рослинна для смаження

Кроки рецепта

1

Варимо гречку у воді у співвідношенні один до двох, охолоджуємо.

2

У глибоку миску кладемо весь фарш та відварну гречку. Розбиваємо сюди яйце, солимо та перчимо.

3

Доповнюємо продукти однією дрібно нарізаною цибулиною. Перемішуємо та посипаємо двома чайними ложками борошна. Знову вимішуємо гречаники до однорідності.

4

В окрему миску кладемо дві чайні ложки борошна та розмішуємо його з сіллю та перцем.

5

З готового фаршу ліпимо акуратні котлетки. Обвалюємо їх у суміші борошна з сіллю та перцем. Викладаємо гречаники на розігріту сковорідку з рослинною олією та смажимо з обох боків до рум'янцю.

6

В іншій сковороді обсмажуємо цибулю, що залишилася. Доповнюємо її томатною пастою.

7

У чашці з 2 ст. л. води розмішуємо решту борошна. Виливаємо суміш у сковороду. Додаємо сіль, перець і цукор. Розмішуємо та готуємо до загустіння.

8

Тушкуємо гречані котлетки у томатному соусі близько 20 хвилин на слабкому вогні. Соковиті гречаники готові!

Гречаники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору