Абрикосовий клафуті

blank
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год 10 хв

Клафуті - французький десерт із млинцевого тіста та фруктів. Можна готувати з різними наповнювачами. Але соковиті абрикоси роблять цей пиріг, схожий на суфле або запечений крем, неймовірно ароматний, соковитий та ніжний. Ідеальний літній десерт!

 400 гр абрикосів
 100 гр цукру
 80 мл молока (1/2 склянки)
 80 гр пшеничного борошна
 3 яйця
 50 гр олії
 10 гр ванільного цукру (1 пакетик)
 1 щіпка солі
 Пудра цукрова (за бажанням)
 Морозиво (за бажанням)
1

Змащуємо вершковим маслом форму для випічки, притрушуємо цукром дно та стінки форми.

2

Миємо, видаляємо кісточки та подрібнюємо абрикоси. Якщо вони не дуже м'які, краще порізати їх дрібніше, якщо дуже стиглі - досить розділити їх на половинки. Перекладаємо їх у форму для запікання.

3

З'єднуємо в глибокій мисці яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, збиваємо вінчиком до однорідної маси.

4

Додаємо в тісто для клафуті з абрикосами пшеничне борошно та молоко, перемішуємо. В кінці, до інших інгредієнтів вливаємо розтоплене вершкове масло.

5

Виливаємо тісто у форму з абрикосами і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.

6

Готовність абрикосового клафуті визначаємо по золотистій скоринці, що утворилася, і м'якості абрикосів. Дістаємо форму з духовки та охолоджуємо пиріг у формі.

7

Готовий клафуті трохи вологий і дуже ніжний. Подаємо теплим, із заварним кремом або кулькою морозива. Можна просто присипати абрикосовий клафуті цукровою пудрою та прикрасити м'ятою, це смачно в обох варіантах.

Інгредієнти

 400 гр абрикосів
 100 гр цукру
 80 мл молока (1/2 склянки)
 80 гр пшеничного борошна
 3 яйця
 50 гр олії
 10 гр ванільного цукру (1 пакетик)
 1 щіпка солі
 Пудра цукрова (за бажанням)
 Морозиво (за бажанням)

Кроки рецепта

1

Змащуємо вершковим маслом форму для випічки, притрушуємо цукром дно та стінки форми.

2

Миємо, видаляємо кісточки та подрібнюємо абрикоси. Якщо вони не дуже м'які, краще порізати їх дрібніше, якщо дуже стиглі - досить розділити їх на половинки. Перекладаємо їх у форму для запікання.

3

З'єднуємо в глибокій мисці яйця, цукор, сіль, ванільний цукор, збиваємо вінчиком до однорідної маси.

4

Додаємо в тісто для клафуті з абрикосами пшеничне борошно та молоко, перемішуємо. В кінці, до інших інгредієнтів вливаємо розтоплене вершкове масло.

5

Виливаємо тісто у форму з абрикосами і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.

6

Готовність абрикосового клафуті визначаємо по золотистій скоринці, що утворилася, і м'якості абрикосів. Дістаємо форму з духовки та охолоджуємо пиріг у формі.

7

Готовий клафуті трохи вологий і дуже ніжний. Подаємо теплим, із заварним кремом або кулькою морозива. Можна просто присипати абрикосовий клафуті цукровою пудрою та прикрасити м'ятою, це смачно в обох варіантах.

Абрикосовий клафуті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору