Полунично-ревеневий тарт
Якщо ви чекаєте сезону полуниць з таким самим нетерпінням, як ми – рецепти полуничних десертів саме для вас. А сьогодні ми пропонуємо вам ідеальний ансабль: ревень, полуниця та ніжність крихого тіста. Ми впевнені, що цей тарт не залишить байдужими ані вас, ані ваших гостей.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Тісто
- 125 g борошна
- 60 g цукру
- 50 g масла
- 1 яйце
- щіпка солі
Начинка
- 500 g полуниці
- 200 g ревеню
- 20 g цукру
- Сік з 1 цитрини
Кроки приготування
- Просіяти борошно через сито. Зробити заглиблення, додати яйце збите з цукром і масло нарізане кубиками кімнатної температури. Добре вимісити до однорідної маси. Сформувати кульку, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 3 год.
- Через 3 год дістати тісто з холодильника, відділити ¼ частину, решту розкачати і вистелити нам форму для тарту, попередньо ретельно змазану маслом. (силіконові форми змазувати не потрібно, але можна присипати борошном). Відділене тісто розкачати і нарізати на смужки.
- Наколоти тісто виделкою і пекти 10 хв в духовці, нагрітій до 160 градусів
- Почистити на нарізати шматочками ревень. Нарізати шматочками полуниці. Варити разом до цукром та цитриновим соком поки шматочки ревеня та полуниці не розмякнуть настільки, щоби можна було перемішати все до однорідної маси. Рідина повинна випаруватись достатньо для того, аби суміш стала густа.
- Викласти начинку на корж і накрити навхрест смужками тіста. Продовжити випікати, аж поки тісто не набуде золотавого кольору. Подавати охолодженим.