blank

Печиво на майонезі через м’ясорубку

Смачного чаювання!

blank

Печиво на майонезі через м’ясорубку

Смачне, ароматне та хрумке печиво з нашого дитинства! На його приготування потрібно пів години, а ваші близькі будуть у захваті. Вам не знадобиться спеціальних кулінарних навичок, ви без особливих зусиль впораєтеся з простим та смачним рецептом.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 35 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 3 cups пшеничного борошна
  • 3 яйця
  • 125 g маргарину
  • 125 g майонезу
  • 1 cups цукру
  • 1/4 tsp соди
  • Джем або густе варення – до смаку
  • Цукрова пудра – до смаку
  • Ванілін

Кроки приготування

  • Розмякшений маргарин розтираємо виделкою.
  • Відокремлюємо яєчні жовтки від білків і ретельно перетираємо блендером жовтки з цукром до повного розчинення цукру.
  • Додаємо до суміші жовтків та цукру майонез та ванілін, перемішуємо.
  • З'єднуємо приготовлену суміш з розтертим маргарином і також добре перемішуємо до однорідності.
  • Тепер перемішуємо соду з борошном і починаємо поступово додавати борошно у підготовлену суміш яєць, майонезу та маргарину.
  • Замішуємо тісто, воно має вийти досить щільним. Готове тісто відправляємо на 20-30 хвилин у холодильник.
  • Охолоджене тісто починаємо перекручувати через м'ясорубку. Черв'ячки з тіста мають падати на поверхню, яка посипана борошном. ((Тісто можна також натерти на великій тертці – і вийде так званий тертий пиріг. Але у такому випадку потрібно тісто охолоджувати довше або покласти у морозилку)) ((А якщо маєте спеціальні шаблони, які можна вставляти у м’ясорубку, то можна отримати печиво у вигляді черв’ячків різної форми та одразу випікати))
  • Застеляємо деко пергаментним папером і змащуємо його вершковим маслом.
  • Трохи обвалюємо черв'ячків з тіста у борошні та викладаємо рівномірно на лист.
  • Змащуємо цей шар густим варенням або джемом.
  • Зверху викладаємо шар перекрученого тіста.
  • Випікаємо у духовці протягом 25-35 хвилин при температурі 180°С.
  • Готове печиво посипаємо цукровою пудрою та відразу у гарячому вигляді розрізаємо на порційні шматочки.
Прокрутка до верху