Смачного чаювання!
Печиво на майонезі через м’ясорубку
Смачне, ароматне та хрумке печиво з нашого дитинства! На його приготування потрібно пів години, а ваші близькі будуть у захваті. Вам не знадобиться спеціальних кулінарних навичок, ви без особливих зусиль впораєтеся з простим та смачним рецептом.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 3 cups пшеничного борошна
- 3 яйця
- 125 g маргарину
- 125 g майонезу
- 1 cups цукру
- 1/4 tsp соди
- Джем або густе варення – до смаку
- Цукрова пудра – до смаку
- Ванілін
Кроки приготування
- Розмякшений маргарин розтираємо виделкою.
- Відокремлюємо яєчні жовтки від білків і ретельно перетираємо блендером жовтки з цукром до повного розчинення цукру.
- Додаємо до суміші жовтків та цукру майонез та ванілін, перемішуємо.
- З'єднуємо приготовлену суміш з розтертим маргарином і також добре перемішуємо до однорідності.
- Тепер перемішуємо соду з борошном і починаємо поступово додавати борошно у підготовлену суміш яєць, майонезу та маргарину.
- Замішуємо тісто, воно має вийти досить щільним. Готове тісто відправляємо на 20-30 хвилин у холодильник.
- Охолоджене тісто починаємо перекручувати через м'ясорубку. Черв'ячки з тіста мають падати на поверхню, яка посипана борошном. ((Тісто можна також натерти на великій тертці – і вийде так званий тертий пиріг. Але у такому випадку потрібно тісто охолоджувати довше або покласти у морозилку)) ((А якщо маєте спеціальні шаблони, які можна вставляти у м’ясорубку, то можна отримати печиво у вигляді черв’ячків різної форми та одразу випікати))
- Застеляємо деко пергаментним папером і змащуємо його вершковим маслом.
- Трохи обвалюємо черв'ячків з тіста у борошні та викладаємо рівномірно на лист.
- Змащуємо цей шар густим варенням або джемом.
- Зверху викладаємо шар перекрученого тіста.
- Випікаємо у духовці протягом 25-35 хвилин при температурі 180°С.
- Готове печиво посипаємо цукровою пудрою та відразу у гарячому вигляді розрізаємо на порційні шматочки.