панна котта

Панна котта

панна котта

Панна котта

Ніжний італійський десерт з вершковим смаком, приваблює тим, що ідеально пасує для спекотної пори та готується порційно в склянках чи креманках. До панна котти дуже піходять ягоди, свіжі, у вигляді джему чи перетерті з цукром.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 400 ml жирних вершків
  • 10 g желатину
  • 370 ml молока
  • 75 g цукру
  • ванільний цукор
  • 300 g ягід : чорниць, чорної смородини чи порічок.

Кроки приготування

  • Желатин замочити у невеликій кількості води, щоби розбух.
  • Змішати в каструлі молоко, вершки, 50 гр цукру та ванільний цукор. Довести до кипіння, але не кип’ятити. Відставити.
  • Зцідити воду з желатину і добре його перемішати, до однорідної маси.
  • Ввести желатин у молочну суміш і добре вимішати. Слідкувати за тим, щоби весь желатин добре розчинився.
  • Розлити суміш у 6 склянок чи формочок, залишаючи 2 см до верху. Поставити в холодильник до повного застигання. Найкраще на ніч.
  • Ягоди, разом з рештою цукру та 50 мл води помістити в каструлю і на малому вогні, мішаючи, готувати доти, доки ягоди не втратять форму. Відставити і спробувати, якщо потрібно – додате більше цукру.
  • Коли ягідна суміш повністю охолоне – покладіть по пару ложок поверх охолодженої панна котти.
Прокрутка до верху