Панна котта
Ніжний італійський десерт з вершковим смаком, приваблює тим, що ідеально пасує для спекотної пори та готується порційно в склянках чи креманках. До панна котти дуже піходять ягоди, свіжі, у вигляді джему чи перетерті з цукром.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 400 ml жирних вершків
- 10 g желатину
- 370 ml молока
- 75 g цукру
- ванільний цукор
- 300 g ягід : чорниць, чорної смородини чи порічок.
Кроки приготування
- Желатин замочити у невеликій кількості води, щоби розбух.
- Змішати в каструлі молоко, вершки, 50 гр цукру та ванільний цукор. Довести до кипіння, але не кип’ятити. Відставити.
- Зцідити воду з желатину і добре його перемішати, до однорідної маси.
- Ввести желатин у молочну суміш і добре вимішати. Слідкувати за тим, щоби весь желатин добре розчинився.
- Розлити суміш у 6 склянок чи формочок, залишаючи 2 см до верху. Поставити в холодильник до повного застигання. Найкраще на ніч.
- Ягоди, разом з рештою цукру та 50 мл води помістити в каструлю і на малому вогні, мішаючи, готувати доти, доки ягоди не втратять форму. Відставити і спробувати, якщо потрібно – додате більше цукру.
- Коли ягідна суміш повністю охолоне – покладіть по пару ложок поверх охолодженої панна котти.