Дуже швидкий рецепт: панкейки на кефірі
Панкейк зовні нагадує печиво. А назва з англійської так і означає: pun – сковорода, cake – тістечко. Колись рецепт панкейків був популярним у Північній Америці, їх традиційно смакували з кленовим сиропом.
Але згодом чудові млинчики – пишні панкейки на молоці або кефірі, опинилися на всіх континентах.
Як приготувати панкейки: рецепт різноколірного десерту
Панкейки будуть більш смачними й пухкими, якщо додати до тіста 20-30 г розтопленого вершкового масла. А якщо візьмете харчову фарбу або кольорове борошно, матимете різноколірні панкейки.
Щоб панкейки не висихали, перекладіть їх у герметичний контейнер. Дітлахам сподобається!
Панкейк: швидкий десерт
Американські панкейки – рецепт дуже подібний до наших оладок. Щоб приготувати такий смачний десерт, знадобиться лише декілька хвилин, проте матимете повноцінну страву на сніданок або десерт на обід. Рецепт панкейків зовсім простий – спробуйте!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g борошна
- 200 ml молока
- 2 tbsp олії
- 2 tbsp цукру
- 1 яйце
- 1 tsp розпушувача
- 1 drop солі
- 1 drop ванілі
Кроки приготування
- Розбиваємо у миску яйце, додаємо сіль, цукор, ваніль та перемішуємо.
- Додаємо молоко, олію та збиваємо.
- В окремому посуді ретельно перемішуємо розпушувач з просіяною мукою.
- Додаємо борошно з розпушувачем до суміші з молоком та збиваємо.
- Смажимо на сухій, добре розігрітій сковороді, щоб панкейки вийшли рум’яними й матовими. Намагаємося швидко наливати на сковорідку певну кількість тіста, так панкейки будуть однакового розміру – діаметром 6-8 см.
- На другу сторону перевертаємо, коли на тісті з’являться бульбашки.
- Подаємо панкейки з варенням, сметаною, медом чи соком, фруктами – як вам заманеться. Смакуємо прямо зараз, не чекаючи, поки прохолонуть!