Панкейк

Панкейк: швидкий десерт

Дуже швидкий рецепт: панкейки на кефірі 

Панкейк зовні нагадує печиво. А назва з англійської так і означає: pun – сковорода, cake – тістечко. Колись рецепт панкейків був популярним у Північній Америці, їх традиційно смакували з кленовим сиропом. 

Але згодом чудові млинчики – пишні панкейки на молоці або кефірі, опинилися на всіх континентах.

Як приготувати панкейки: рецепт різноколірного десерту

Панкейки будуть більш смачними й пухкими, якщо додати до тіста 20-30 г розтопленого вершкового масла. А якщо візьмете харчову фарбу або кольорове борошно, матимете різноколірні панкейки. 

Щоб панкейки не висихали, перекладіть їх у герметичний контейнер. Дітлахам сподобається!

 

Панкейк

Панкейк: швидкий десерт

Американські панкейки – рецепт дуже подібний до наших оладок. Щоб приготувати такий смачний десерт, знадобиться лише декілька хвилин, проте матимете повноцінну страву на сніданок або десерт на обід. Рецепт панкейків зовсім простий – спробуйте!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Американська, Англійська, Європейська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g борошна
  • 200 ml молока
  • 2 tbsp олії
  • 2 tbsp цукру
  • 1 яйце
  • 1 tsp розпушувача
  • 1 drop солі
  • 1 drop ванілі

Кроки приготування

  • Розбиваємо у миску яйце, додаємо сіль, цукор, ваніль та перемішуємо.
  • Додаємо молоко, олію та збиваємо.
  • В окремому посуді ретельно перемішуємо розпушувач з просіяною мукою.
  • Додаємо борошно з розпушувачем до суміші з молоком та збиваємо.
  • Смажимо на сухій, добре розігрітій сковороді, щоб панкейки вийшли рум’яними й матовими. Намагаємося швидко наливати на сковорідку певну кількість тіста, так панкейки будуть однакового розміру – діаметром 6-8 см.
  • На другу сторону перевертаємо, коли на тісті з’являться бульбашки.
  • Подаємо панкейки з варенням, сметаною, медом чи соком, фруктами – як вам заманеться. Смакуємо прямо зараз, не чекаючи, поки прохолонуть!
Прокрутка до верху