меренга

Меренга (бізе), простий рецепт

меренга

Меренга (бізе), простий рецепт

Існує безліч видів меренги чи бізе, як часто її називають у нас. Меренгу можна готувати вологою всередині, повністю висушеною, подавати маленькими тістечками до кави, у вигляді десерту з кремом і тд. Проте принципи приготування залишаються незмінними і сьогодні ми розповімо, як швидко та просто приготувати вдалу меренгу.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 5 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 4 білки
  • 250 g білого цукру

Кроки приготування

  • Секрет номер один – вийняти яйця з холодильника за 15 хв до початку приготування.
  • Секрет номер два – дуже ретельно і акуратно відділити білки від жовтків.
  • Секрет номер три – додати до білків щіпку солі перед початком збивання.
  • Посуд для збивання має бути достатнього розміру – в процесі об’єм білків збільшиться в рази.
  • Нагріти духовку до 120 градусів.
  • Збити білки до піків (коли витягаєте вінчик з суміші – білки зберігають форму гострого піка і не течуть).
  • Продовжувати збивати додаючи цукор дуже малими порціями. Коли весь цукор буде доданий, суміш повинна бути гладка, блискуча і тримати «піки».
  • Бритванку вистелити пергаментом. Викладати суміш ложкою чи кондитерським мішком, формуючи невеликого розміру пірамідки.
  • Випікати 30 хв, щоби меренга була вогкою всередині і 1 год до повністю сухої.
  • Вистудити і акуратно зняти з паперу.
Прокрутка до верху