Меренга (бізе), простий рецепт
Існує безліч видів меренги чи бізе, як часто її називають у нас. Меренгу можна готувати вологою всередині, повністю висушеною, подавати маленькими тістечками до кави, у вигляді десерту з кремом і тд. Проте принципи приготування залишаються незмінними і сьогодні ми розповімо, як швидко та просто приготувати вдалу меренгу.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 білки
- 250 g білого цукру
Кроки приготування
- Секрет номер один – вийняти яйця з холодильника за 15 хв до початку приготування.
- Секрет номер два – дуже ретельно і акуратно відділити білки від жовтків.
- Секрет номер три – додати до білків щіпку солі перед початком збивання.
- Посуд для збивання має бути достатнього розміру – в процесі об’єм білків збільшиться в рази.
- Нагріти духовку до 120 градусів.
- Збити білки до піків (коли витягаєте вінчик з суміші – білки зберігають форму гострого піка і не течуть).
- Продовжувати збивати додаючи цукор дуже малими порціями. Коли весь цукор буде доданий, суміш повинна бути гладка, блискуча і тримати «піки».
- Бритванку вистелити пергаментом. Викладати суміш ложкою чи кондитерським мішком, формуючи невеликого розміру пірамідки.
- Випікати 30 хв, щоби меренга була вогкою всередині і 1 год до повністю сухої.
- Вистудити і акуратно зняти з паперу.