Заварний крем для медівника
У невеличкій каструльці перемішуємо борошно, цукор, ваніль і яйця. Потроху доливаємо молоко й перемішуємо. Ставимо масу на маленький вогонь і варимо, постійно перемішуючи, до загустіння. Як трохи прохолоне, додаємо вершкове масло, перемішуємо, щільно закриваємо й залишаємо крем для медівника для охолодження при кімнатній температурі.
Медівник з фруктами й варенням
Все просто – потрібно порізати банан, апельсин, ківі пластинками й укласти шарами на крем. Для медівника можна також використати крем зі згущеного молока з маслом. У такому випадку гармонійним поєднанням будуть прошарки з чорносливом або сливовим варенням.
Медівник заварний
Серед багатьох видів медівника заварний рецепт виділяється окремо. Головне – щоб коржі були якомога тонше, тоді медівник вийде ніжним і буде просто танути у роті. Коржі можна навіть спекти заздалегідь, а потім змастити кремом – і вийде супер швидкий десерт, якому здивуються ваші рідні.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для коржів
- 500 g борошна
- 3 tbsp меду
- 250 g цукру
- 2 яйця
- 50 g вершкового масла
- 1 tsp соди
Для крему
- 2 qt Яйце
- 500 ml Молоко
- 2 tbsp Борошно
- 150 g Цукор
- 200 g Вершкове масло
- 5 g Ваніль
Кроки приготування
- У каструлю вкладаємо масло, цукор, яйця, мед і ставимо на невеличкий вогонь до повного розчинення цукру.
- Додаємо соду, маса спіниться, перемішуємо ще з півхвилини й виключаємо вогонь.
- Одразу починаємо у каструлю всипати просіяне борошно, швидко перемішуючи. Тісто для медівника поступово загусне.
- Розділяємо тісто на 8 однакових порцій, закриваємо харчовою плівкою й ставимо у холодильник на 30-40 хвилин.
- Далі тісто тоненько розкатуємо прямо на пергаменті та на ньому й випікаємо при 180 °С до золотистого кольору.
- Одразу після випікання на теплий корж кладемо тарілку й обрізаємо по цій формі. Решту крихт потім використаємо для прикрашення.
- Змащуємо коржі кремом, прикрашаємо й на 4-5 годин і ставимо медівник у прохолодне місце для просочення.