марципан

Марципан

марципан

Марципан

Приготувати марципан в домашніх умовах значно легше, ніж здається на перший погляд. Все, що вам потрібно - мигдальне борошно, цукор і кухонний комбайн. Марципан можна їсти, як солодощі, виготовивши батончики чи цукерки, можна покрити їх шоколадом, а можна додавати до десертів, як, наприклад, до традиційного німецького штоллена.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 5 хвилин
Загальний час: 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 140 g мигдального борошна
  • 180 g цукрової пудри
  • 1 яєчний білок
  • 2 tsp натурального мигдального екстракту
  • 1 tsp трояндової води

Кроки приготування

  • Покласти в чашу процесора мигдалеве борошно та цукрову пудру і змішати разом до однорідності. Додати мигдальний екстракт, трояндову воду та білок, змішувати до утворення густого тіста. Якщо маса надто мокра і липка - додати трохи цукрової пудри і мигдального борошна.
  • Викласти масу на робочу поверхню, помісити пару хвилин, сформувати брусочок, загорнути в поліетиленову плівку і зберігати в холодильнику до 1 місяця. Якщо ви хочете зберігати марципан довше - зберігайте його в морозилці до 6 місяців.
Прокрутка до верху