Лимонний тарт
Лимонний тарт – прекрасний рецепт десерту для тих, хто не любить надто солодке. Збалансоване смакове поєднання кислого та солодкого, разом з хрумким тістом знизу та повітряною меренгою зверху – ідеальне завершення трапези!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
На 6 осіб
Для тіста:
- 250 g муки
- 125 g вершкового масла
- 70 g цукру
- 2 жовтки
- 50 ml води сіль
Для лимонного крему:
- 4 лимони
- 3 яйця
- 150 g цукру
- 1 tbsp кукурудзяного крохмалю
Для меренги:
- 2 білки
- 100 g цукру
- 0.5 tsp розпушувача до тіста
Кроки приготування
- Духовку нагріти до 180 градусів.
- Відділити жовтки без білків. Жовтки збити з двома столовими ложками води.
- Перетерти пальцями борошно і масло нарізане кубиками, щоби отримати розсипчасту суміш. Зробити всередині ямку і влити туди рідку масу.
- Замісити тісто і сформувати кулю.
- Розкачати тісто і заповнити ним форму 25 см.
- Накрити тісто зверху пергаментним папером і насипати суху квасолю, щоби тісто не піднімалось нерівномірно.
- Випікати протягом 20-25 хв, тісто вийняти, після чого температуру духовки зменшити до 140 градусів.
- Приготувати крем: лимони вимити і з 2 лимонів зняти цедру. Вичавити сік.
- Змішати лимонний сік, цукор і крохмаль в каструлі. Поставити на малий вогонь і почати нагрівати.
- В окремій посудині збити яйця. Ввести їх до лимонної суміші не перестаючи збивати і збільшити вогонь.
- Збивати поки суміш не почне гуснути. Не перестаючи ретельно вимішувати крем, залишати його на вогні протягом кількох хвилин, але слідкувати, щоб він не почав підгорати.
- Зняти крем з вогню і вилити у форму з тістом. Дати вистигнути.
- Приготувати меренгу: збити білки з щіпкою солі до піків.
- Поступово додати цукор і розпушувач, не перестаючи збивати. Піна повинна бути пружної.
- Викласти меренгу зверху на охолоджений крем
- Поставити тарт в духовку 140-150 градусів і випікти протягом 10 хв, до легкого золотавого кольору.