Лимонний тарт

Лимонний тарт

Лимонний тарт

Лимонний тарт

Лимонний тарт – прекрасний рецепт десерту для тих, хто не любить надто солодке. Збалансоване смакове поєднання кислого та солодкого, разом з хрумким тістом знизу та повітряною меренгою зверху – ідеальне завершення трапези!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 55 хвилин
Загальний час: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

На 6 осіб

Для тіста:

  • 250 g муки
  • 125 g вершкового масла
  • 70 g цукру
  • 2 жовтки
  • 50 ml води сіль

Для лимонного крему:

  • 4 лимони
  • 3 яйця
  • 150 g цукру
  • 1 tbsp кукурудзяного крохмалю

Для меренги:

  • 2 білки
  • 100 g цукру
  • 0.5 tsp розпушувача до тіста

Кроки приготування

  • Духовку нагріти до 180 градусів.
  • Відділити жовтки без білків. Жовтки збити з двома столовими ложками води.
  • Перетерти пальцями борошно і масло нарізане кубиками, щоби отримати розсипчасту суміш. Зробити всередині ямку і влити туди рідку масу.
  • Замісити тісто і сформувати кулю.
  • Розкачати тісто і заповнити ним форму 25 см.
  • Накрити тісто зверху пергаментним папером і насипати суху квасолю, щоби тісто не піднімалось нерівномірно.
  • Випікати протягом 20-25 хв, тісто вийняти, після чого температуру духовки зменшити до 140 градусів.
  • Приготувати крем: лимони вимити і з 2 лимонів зняти цедру. Вичавити сік.
  • Змішати лимонний сік, цукор і крохмаль в каструлі. Поставити на малий вогонь і почати нагрівати.
  • В окремій посудині збити яйця. Ввести їх до лимонної суміші не перестаючи збивати і збільшити вогонь.
  • Збивати поки суміш не почне гуснути. Не перестаючи ретельно вимішувати крем, залишати його на вогні протягом кількох хвилин, але слідкувати, щоб він не почав підгорати.
  • Зняти крем з вогню і вилити у форму з тістом. Дати вистигнути.
  • Приготувати меренгу: збити білки з щіпкою солі до піків.
  • Поступово додати цукор і розпушувач, не перестаючи збивати. Піна повинна бути пружної.
  • Викласти меренгу зверху на охолоджений крем
  • Поставити тарт в духовку 140-150 градусів і випікти протягом 10 хв, до легкого золотавого кольору.
Прокрутка до верху