Крем брюле
Класика: кремоподібна текстура, легкий ванільний аромат, хрумка карамельна скоринка…. Простий, вишуканий і незрівнянний десерт. Для крему брюле використовуються керамічні формочки, але сміливо можна замінити їх на ті, які маєте під рукою. Якщо ви хочете отримати карамелізовану скоринку зверху – вам необхідно мати духовку чи мікрохвильову піч з грилем.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 3 жовтки
- 250 mg жирних рідких вершків
- 50 g цукру
- Ванільний екстракт або ванільний цукор
- 3 tbsp коричневого або білого цукру для карамелізації
Кроки приготування
- На невеликому вогні нагріти вершки з ваніллю.
- Дуже добре збити жовтки з цукром до однорідної світлої маси.
- Теплі вершки поступово ввести у жовткову суміш, ретельно вимішуючи.
- Духовку нагріти до 160 градусів.
- Крем брюле готується на водяній бані. Для цього візьміть глибоку бритвану або форму для випікання, у яку помістяться всі формочки з крем брюле, наповніть гарячою водою так, щоби формочки з кремом були занурені на ¾ і випікайте протягом 35 хвилин.
- Дати крему брюле вистигнути і поставити в холодильник для повного охолодження.
- Для карамелізації, посипати кожну формочку з кремом цукром і поставити на кілька хвилин під добре нагрітий гриль.