blank

Крем брюле

blank

Крем брюле

Класика: кремоподібна текстура, легкий ванільний аромат, хрумка карамельна скоринка…. Простий, вишуканий і незрівнянний десерт. Для крему брюле використовуються керамічні формочки, але сміливо можна замінити їх на ті, які маєте під рукою. Якщо ви хочете отримати карамелізовану скоринку зверху – вам необхідно мати духовку чи мікрохвильову піч з грилем.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 35 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 3 жовтки
  • 250 mg жирних рідких вершків
  • 50 g цукру
  • Ванільний екстракт або ванільний цукор
  • 3 tbsp коричневого або білого цукру для карамелізації

Кроки приготування

  • На невеликому вогні нагріти вершки з ваніллю.
  • Дуже добре збити жовтки з цукром до однорідної світлої маси.
  • Теплі вершки поступово ввести у жовткову суміш, ретельно вимішуючи.
  • Духовку нагріти до 160 градусів.
  • Крем брюле готується на водяній бані. Для цього візьміть глибоку бритвану або форму для випікання, у яку помістяться всі формочки з крем брюле, наповніть гарячою водою так, щоби формочки з кремом були занурені на ¾ і випікайте протягом 35 хвилин.
  • Дати крему брюле вистигнути і поставити в холодильник для повного охолодження.
  • Для карамелізації, посипати кожну формочку з кремом цукром і поставити на кілька хвилин під добре нагрітий гриль.
Прокрутка до верху