Імбир і мед – дует для ласунів
Додавання меду у випічку – улюблений прийом багатьох кондитерів. Мед не просто набагато корисніший цукру, а й надає приємний квітковий аромат. Дуже добре поєднується таке печиво з ароматним трав’яним чаєм або гарячим глінтвейном. Його легко приготувати у домашніх умовах.
Горіхове печиво з імбиром – неймовірний аромат
Щоб горіхи змогли повністю розкрити всю палітру своїх ароматів, їх потрібно прожарити в духовці. Можна додати у пряники сирі горіхи, в надії, що в духовці вони досить пропечуться, але, швидше за все, волога з тіста не дасть їм цього зробити, тому краще використовуйте подрібнені і заздалегідь прожарені горіхи.
Лимонне печиво з сухим імбиром
У цьому рецепті використані варені яйця і сухий мелений імбир – він відмінно підійде для тих, хто не хоче витрачати час на підготовку свіжого кореня.
Імбирне печиво
Імбирні пряники були привезені в Європу у 992 році. З того часу вмілі кулінарки внесли багато змін у класичні пряники. Медово-імбирне печиво має особливу казкову атмосферу. Та воно буде прекрасним доповненням до чаю в колі сім'ї.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 cups муки
- 2 tsp сушеного імбиру
- 2 tsp кориці
- 1 tsp соди (можна й пів ложки)
- 125 g масла
- 3 tbsp меду
- 1 яйце
Кроки приготування
- У каструльці змішуємо мед, цукор, спеції.
- Ставимо суміш на плиту (на водяну баню), помішуємо і розтоплюємо до появи бульбашок.
- Додаємо соду і вершкове масло. Ретельно все розмішуємо.
- Знімаємо суміш з вогню і залишаємо охолонути.
- Додаємо яйце, борошно і замішуємо туге тісто.
- Розкатуємо тісто і вирізаємо фігурки довільної форми.
- Викладаємо печиво на форму для випікання з пергаментом і випікаємо близько 10 - 15 хвилин при температурі 180 градусів.