blank

Імбирне печиво

Імбир і мед – дует для ласунів

Додавання меду у випічку – улюблений прийом багатьох кондитерів. Мед не просто набагато корисніший цукру, а й надає приємний квітковий аромат. Дуже добре поєднується таке печиво з ароматним трав’яним чаєм або гарячим глінтвейном. Його легко приготувати у домашніх умовах.

Горіхове печиво з імбиром – неймовірний аромат

Щоб горіхи змогли повністю розкрити всю палітру своїх ароматів, їх потрібно прожарити в духовці. Можна додати у пряники сирі горіхи, в надії, що в духовці вони досить пропечуться, але, швидше за все, волога з тіста не дасть їм цього зробити, тому краще використовуйте подрібнені і заздалегідь прожарені горіхи.

Лимонне печиво з сухим імбиром

У цьому рецепті використані варені яйця і сухий мелений імбир – він відмінно підійде для тих, хто не хоче витрачати час на підготовку свіжого кореня.

blank

Імбирне печиво

Імбирні пряники були привезені в Європу у 992 році. З того часу вмілі кулінарки внесли багато змін у класичні пряники. Медово-імбирне печиво має особливу казкову атмосферу. Та воно буде прекрасним доповненням до чаю в колі сім'ї.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 cups муки
  • 2 tsp сушеного імбиру
  • 2 tsp кориці
  • 1 tsp соди (можна й пів ложки)
  • 125 g масла
  • 3 tbsp меду
  • 1 яйце

Кроки приготування

  • У каструльці змішуємо мед, цукор, спеції.
  • Ставимо суміш на плиту (на водяну баню), помішуємо і розтоплюємо до появи бульбашок.
  • Додаємо соду і вершкове масло. Ретельно все розмішуємо.
  • Знімаємо суміш з вогню і залишаємо охолонути.
  • Додаємо яйце, борошно і замішуємо туге тісто.
  • Розкатуємо тісто і вирізаємо фігурки довільної форми.
  • Викладаємо печиво на форму для випікання з пергаментом і випікаємо близько 10 - 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Прокрутка до верху