Заварні тістечка з сирним кремом
Рецепт еклерів може бути не тільки з заварним кремом, існує сирний крем для еклерів, масляний, білковий та шоколадний. А рецепт заварних тістечок зі згущеним молоком, мабуть, найпростіший. Важливо знати не тільки, як зробити еклери, але і як прикрасити. Для цього використовують ще карамель, різноманітні посипки, кокосову стружку.
Смачного!
Еклери в домашніх умовах
Еклери, профітролі, заварні тістечка – це одна і та ж випічка. Невеличкі профітролі зазвичай мають круглу форму, а еклери – більш подовжену. Рецепт еклерів в домашніх умовах передбачає приготування заварного тіста та крему. Рецепт еклерів не можна назвати простим, проте, коли ви навчитеся їх готувати, вважайте, що ви стали досвідченим кондитером.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для тіста
- 1 cups борошна
- 100 g вершкового масла
- 5 qt яєць
- 1/4 tsp солі (одна четверта чайної ложки)
- 1 cups води
Для крему
- 2 tbsp борошна
- 4 qt яйця
- 1 cups цукру
- 100 g вершкового масла
- ванільний цукор
- 0.5 l молока
Кроки приготування
- Наливаємо у широку каструлю воду, додаємо сіль, масло. Помішуючи, доводимо до кипіння.
- У киплячий розчин додаємо просіяне борошно, енергійно розмішуючи. Вогонь виключаємо.
- Отриману суміш охолоджуємо приблизно до 60-70°С.
- Додаємо до маси по одному яйцю, ретельно розмішуючи до повної однорідності. Увага! Це найголовніший момент успіху еклерів: потрібно додати спочатку одне яйце, розтираючи до утворення максимально однорідної суміші, потім друге, третє і так далі. Тісто має бути в’язкою щільною масою – трохи густіше, ніж на оладки.
- Викладаємо тісто для еклерів на деко невеликими кульками за допомоги чайної ложки, змоченої у воді, або кондитерського мішка.
- Ставимо деко у добре розігріту духовку, випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180°.
- Тим часом, для приготування крему змішуємо у каструлі яйця, борошно, цукор, ванільний цукор до однорідної маси, додаємо молоко.
- Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, постійно розмішуючи.
- Після охолодження додаємо вершкове масло й збиваємо крем.
- Еклери вже можна виймати з духовки – заготовки тістечок мають бути яскраво-золотистими.
- Наповнюємо кондитерський мішок кремом і вичавлюємо його у кожний еклер. Або можна просто чайною ложкою наповнити кожне заварне тістечко кремом через невеликий боковий розріз.
- Посипаємо еклери цукровою пудрою або розтопленим шоколадом і насолоджуємося ніжним смаком!