blank

Домашня Нутелла

blank

Домашня Нутелла

Нутелла вже не одне десятиліття користується великою популярністю не лише серед дітей, але і серед дорослих, що не дивно – дуже важко встояти перед її горіхово-шоколадним смаком та кремовою текстурою. Проте, корисною її назвати важко. Тому ми пропонуємо вам сьогодні рецепт домашньої Нутелли – улюблений смак та жодних пальмових олій! Для приготування пасти вам знадобиться потужний блендер.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Американська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 100 g шоколаду
  • 170 g лісових горіхів
  • 90 g цукру
  • 10 g какао
  • 10 ml олії з нейтральним смаком або 10 гр кукурудзяного крохмалю (факультативно)

Кроки приготування

  • Підсмажити лісові горіхи на невеликому вогні біля 10 хвилин. Слідкувати, щоби не пересмажити. Розтерти горіхи в кухонному рушнику чи просто між долонями, щоби зняти шкірку.
  • В блендері помолоти горіхи в муку.
  • Цукор розтопити до стану карамелі, зняти з вогню, коли карамель набуде брунатного кольору. Викласти її тонким шаром на листок пергаменту і вистудити.
  • Коли карамель повністю охолоне, подрібнити її в блендері разом з горіховою мукою.
  • Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додати до суміші в блендері і ретельно перемішати. Додати какао і знову вимішати в однорідну масу. Спробувати чи достатньо цукру, якщо потрібно більше – додати цікрової пудри.
  • На останньому етапі доводимо шоколадну пасту до необхідної консистенції: якщо вона занадто густа чи суха – додаємо оліїї, якщо зарідка – кукурудзяного крохмалю.
  • Викласти в баночку і тримати щільно закритою.
Прокрутка до верху