Домашнє морозиво
Ну хто ж відмовиться від морозива – справжнього, домашнього! Розказуємо, як зробити морозиво в домашніх умовах – рецепт класичний, простий і надійний! Морозиво зовсім не таке, що розпливається й перетворюється на білу водичку невідомого походження. А якщо спекти хрусткі вафельні ріжки за нашим рецептом і наповнити їх морозивом – що може бути смачніше!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g молока
- 150 g цукру
- 3 яйця
- 150 ml вершків
Кроки приготування
- Збиваємо яйця з цукром – до розчинення цукру, до піни навіть не потрібно.
- Нагріваємо молоко до 50-60°С та додаємо яєчну суміш.
- На невеличкому вогні варимо наше майбутнє морозиво, ретельно помішуючи. До кипіння не доводимо, проте, як тільки суміш почне трохи густіти, виключаємо.
- Охолоджуємо при кімнатній температурі й додаємо вершки.
- Перекладаємо домашнє морозиво у форму й ставимо у морозилку.
- Через півгодини форму виймаємо і перемішуємо морозиво. Робимо ще такі перемішування 3-4 рази.
- Почекаємо ще 8-9 годин і смакуємо з варенням, фруктовим сиропом, свіжими ягодами.