Крем англез або англійський заварний крем
Англійський заварний крем чи крем англез - різновид заварного крему більше схожий густий соус і традиційно подається з пудингами, шарлотками чи штрудлями. Зазвичай англійський крем ароматизований ваніллю, але можна зробити його цитриновим, помаранчевим, шоколадним, кавовим чи додати кориці.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 ml молока
- 50 g цукру
- 1 пакетик ванільного цукру або 1 стручок ванілі
- 1 tsp кукурудзяного крохмалю
- 4 жовтки
Кроки приготування
- Якщо ви використовуєте натуральну ваніль – розрізати стручок навпіл і занурити в молоко. Довести молоко до кипіння. Вийняти стручок, зішкребти насіння і розмішати його з молоком. Якщо ви використовуєте ванільний цукор чи есенцію – розчинити їх в молоці.
- Збити жовтки з цукром до білого.
- Ввести поступово молоко до жовтків і збити до однорідної маси.
- Додати крохмаль, попередньо розчинений у ложці молока і на невеликому вогні почати нагрівати молочну суміш.
- Не перестаючи мішати, дочекатись моменту, коли суміш загусне.
- Не даючи крему кипіти, зняти з вогню і інтенсивно збити.
- Остудити і тримати в холодильнику.