Крем англез

Крем англез або англійський заварний крем

Крем англез

Крем англез або англійський заварний крем

Англійський заварний крем чи крем англез - різновид заварного крему більше схожий густий соус і традиційно подається з пудингами, шарлотками чи штрудлями. Зазвичай англійський крем ароматизований ваніллю, але можна зробити його цитриновим, помаранчевим, шоколадним, кавовим чи додати кориці.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 5 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 ml молока
  • 50 g цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру або 1 стручок ванілі
  • 1 tsp кукурудзяного крохмалю
  • 4 жовтки

Кроки приготування

  • Якщо ви використовуєте натуральну ваніль – розрізати стручок навпіл і занурити в молоко. Довести молоко до кипіння. Вийняти стручок, зішкребти насіння і розмішати його з молоком. Якщо ви використовуєте ванільний цукор чи есенцію – розчинити їх в молоці.
  • Збити жовтки з цукром до білого.
  • Ввести поступово молоко до жовтків і збити до однорідної маси.
  • Додати крохмаль, попередньо розчинений у ложці молока і на невеликому вогні почати нагрівати молочну суміш.
  • Не перестаючи мішати, дочекатись моменту, коли суміш загусне.
  • Не даючи крему кипіти, зняти з вогню і інтенсивно збити.
  • Остудити і тримати в холодильнику.
Прокрутка до верху