Бельгійські вафлі на кефірі
Як відомо, це один з найпопулярніших та водночас надзвичайно смачних варіантів випічки, який використовують більшість господинь. Так, це рецепт бельгійських вафель на кефірі, який чудово взаємодіє із содою та створює ніжну та пухку структуру тіста. Ви можете скористатися нашим рецептом, але замість йогурта використати 400 мл кефіру, замість розпушувача – 1/2 ч. л. соди та ванільний цукор.
Також, ви можете приготувати бельгійські вафлі на молоці, замінюючи кефір. Дехто любить готувати їх на згущеному молоці, але не всі обирають цей спосіб через їхній солодкий смак.
Бельгійські вафлі на дріжджах
Спочатку збийте молоко з дріжджами та цукром (звичайним та ванільним). Потім додайте розтоплене масло та збийте ще раз. Додайте борошно та дрібку солі. Перемішайте. Відкладіть тісто на декілька годин, накривши харчовою плівкою. Потім рівномірно висипте розпушувач у тісто та ще раз перемішайте.
Бельгійські вафлі
Інгредієнти для рецепту
- 300 g муки
- 100 g вершкового масла
- 100 g цукру
- 300 ml йогурту без наповнювачів
- 2 tsp розпушувача для тіста
- 2 яйця
Кроки приготування
Бельгійські вафлі, дуже простий рецепт
- Змішуємо муку з розпушувачем
- Яйця збиваємо з цукром
- Змішуємо всі інгредієнти разом. Масло повинно бути дуже м”яким, але не розтопленим. Можна скористатись комбайном на режимі замішування тіста або блендером з відповідним вінчиком
- Випікаємо в нагрітій вафельниці 3-4 хв