Так само як сирники, у кулінарному записничку кожної господині є власний рецепт кексу. Цей рецепт кексу досить легкий і швидкий десерт, справжній класичний кекс.
У мисці розмішуємо борошно, розпушувач і сіль.
Розтоплюємо вершкове масло.
В окремому посуді яйця, ваніль і цукор збиваємо міксером на невеликих обертах до однорідної маси.
Не перестаючи збивати, додаємо до яєць гаряче масло й збиваємо ще трішки.
Переливаємо цю масу у велику миску й поступово будемо змішувати з мукою. Спочатку додаємо приблизно третину муки й перемішуємо ложкою.
Решту муки додаємо двома порціями й також перемішуємо.
Викладаємо готове тісто для кексу у форму, змащену маслом.
Ставимо форму у розігріту духовку й випікаємо при температурі 180°С.
Перевіряємо готовність дерев’яною паличкою. Кекс дуже пухкий, тож краще не поспішати виймати його, а почекати, поки прохолоне.
Кекс родзинками не зіпсувати
Від додавання смачних родзинок, кураги, шоколаду, сухофруктів, інших смаколиків, кекс стане тільки смачніше.
Кекси, мафіни чи капкейки
Рецепти кексів, мафінів, капкейків містять однакові інгредієнти, але відрізняються між собою. Мафіни більш плоскі, їх не треба збивати, щоб тісто вийшло менш пористим. Вони переважно не такі солодкі, можна знайти навіть рецепти солоних мафінів з овочевими або м'ясними добавками. Капкейк має американське походження й насправді є маленьким тортиком у паперовій формі. Для його прикраси використовується креми, глазурі, так само як для тортів.
Інгредієнти
Кроки рецепта
У мисці розмішуємо борошно, розпушувач і сіль.
Розтоплюємо вершкове масло.
В окремому посуді яйця, ваніль і цукор збиваємо міксером на невеликих обертах до однорідної маси.
Не перестаючи збивати, додаємо до яєць гаряче масло й збиваємо ще трішки.
Переливаємо цю масу у велику миску й поступово будемо змішувати з мукою. Спочатку додаємо приблизно третину муки й перемішуємо ложкою.
Решту муки додаємо двома порціями й також перемішуємо.
Викладаємо готове тісто для кексу у форму, змащену маслом.
Ставимо форму у розігріту духовку й випікаємо при температурі 180°С.
Перевіряємо готовність дерев’яною паличкою. Кекс дуже пухкий, тож краще не поспішати виймати його, а почекати, поки прохолоне.