Торт «Захер»

торт захер
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка35 хвПриготування40 хвЗагальний час1 год 15 хв

Рецепт цього вишуканого десерту випадково вигадав учень кондитера 16-річний Франц Захер ще у 1832 році. І, як часто трапляється, рецепт забули на десятиліття. Проте через 100 років навіть відбулися судові процеси з приводу права використання оригінальної назви торту «Захер».

 6 яйця
 150 гр борошна
 200 гр цукру
 200 гр абрикосового джему
 300 гр чорного шоколаду
 170 гр вершкового масла
 1 лимон
 ванільний цукор
1

Для приготування бісквіту шоколад ламаємо на дрібні шматочки й розтоплюємо на водяній бані разом з вершковим маслом.

2

Відокремлюємо білки від жовтків.

3

Окремо збиваємо жовтки з половиною цукру й ванільним цукром.

4

Додаємо до збитих жовтків розтоплений шоколад з маслом і ще збиваємо 1-2 хвилини.

5

Просіяне борошно додаємо до отриманої маси й розмішуємо ложкою.

6

Збиваємо окремо білки з рештою цукру й декількома краплями лимонного соку.

7

Далі з’єднуємо білки з шоколадною масою. Найкраще це робити, як у рецепті звичайного бісквіту – до білків потрошку додаємо шоколадну масу, а не навпаки. Це гарантія того, що бісквітний корж буде правильним.

8

У підготовлену форму викладаємо тісто й ставимо у розігріту духовку. Випікаємо при температурі 160-180°С. Через 30-40 хвилин можна перевірити готовність дерев’яною шпажкою.

9

Коли шоколадний бісквіт прохолоне, розрізаємо його навпіл і змащуємо абрикосовим джемом. З’єднуємо дві половинки і змащуємо джемом торт повністю.

10

Для приготування глазурі розтоплюємо на водяній бані шоколад і вершкове масло. Виливаємо глазур на торт і розрівнюємо лопаткою.

11

Подаємо охолодженим, прикрашаємо домашнім морозивом, ягодами, збитими вершками.

Торт «Захер» – вишуканий австрійський десерт 

Існує безліч різновидів торта «Захер». Є навіть і такі рецепти, у яких не дуже переймаються тонкощами, й всі інгредієнти для бісквіта просто збивають міксером, додаючи розпушувач. Але оригінальний рецепт власники надійно тримають у секреті. Найбільшою тайною й досі лишається склад шоколадної глазурі, яка виготовляється з трьох сортів шоколаду.

Шоколадний торт «Захер» – дивні рекорди

Найбільший весільний торт «Захер» складався з 12 найсмачніших ярусів. А торт діаметром 2, 5 м навіть занесений у Книгу рекордів Гіннеса. Sachertorte отримав назву празький або «Прага» за назвою ресторану, де торт «Захер» вперше був приготований.

Інгредієнти

 6 яйця
 150 гр борошна
 200 гр цукру
 200 гр абрикосового джему
 300 гр чорного шоколаду
 170 гр вершкового масла
 1 лимон
 ванільний цукор

Кроки рецепта

1

Для приготування бісквіту шоколад ламаємо на дрібні шматочки й розтоплюємо на водяній бані разом з вершковим маслом.

2

Відокремлюємо білки від жовтків.

3

Окремо збиваємо жовтки з половиною цукру й ванільним цукром.

4

Додаємо до збитих жовтків розтоплений шоколад з маслом і ще збиваємо 1-2 хвилини.

5

Просіяне борошно додаємо до отриманої маси й розмішуємо ложкою.

6

Збиваємо окремо білки з рештою цукру й декількома краплями лимонного соку.

7

Далі з’єднуємо білки з шоколадною масою. Найкраще це робити, як у рецепті звичайного бісквіту – до білків потрошку додаємо шоколадну масу, а не навпаки. Це гарантія того, що бісквітний корж буде правильним.

8

У підготовлену форму викладаємо тісто й ставимо у розігріту духовку. Випікаємо при температурі 160-180°С. Через 30-40 хвилин можна перевірити готовність дерев’яною шпажкою.

9

Коли шоколадний бісквіт прохолоне, розрізаємо його навпіл і змащуємо абрикосовим джемом. З’єднуємо дві половинки і змащуємо джемом торт повністю.

10

Для приготування глазурі розтоплюємо на водяній бані шоколад і вершкове масло. Виливаємо глазур на торт і розрівнюємо лопаткою.

11

Подаємо охолодженим, прикрашаємо домашнім морозивом, ягодами, збитими вершками.

Торт «Захер»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори