Лимонний тарт – прекрасний рецепт десерту для тих, хто не любить надто солодке. Збалансоване смакове поєднання кислого та солодкого, разом з хрумким тістом знизу та повітряною меренгою зверху – ідеальне завершення трапези!
Духовку нагріти до 180 градусів.
Відділити жовтки без білків. Жовтки збити з двома столовими ложками води.
Перетерти пальцями борошно і масло нарізане кубиками, щоби отримати розсипчасту суміш. Зробити всередині ямку і влити туди рідку масу.
Замісити тісто і сформувати кулю.
Розкачати тісто і заповнити ним форму 25 см.
Накрити тісто зверху пергаментним папером і насипати суху квасолю, щоби тісто не піднімалось нерівномірно.
Випікати протягом 20-25 хв, тісто вийняти, після чого температуру духовки зменшити до 140 градусів.
Приготувати крем: лимони вимити і з 2 лимонів зняти цедру. Вичавити сік.
Змішати лимонний сік, цукор і крохмаль в каструлі. Поставити на малий вогонь і почати нагрівати.
В окремій посудині збити яйця. Ввести їх до лимонної суміші не перестаючи збивати і збільшити вогонь.
Збивати поки суміш не почне гуснути. Не перестаючи ретельно вимішувати крем, залишати його на вогні протягом кількох хвилин, але слідкувати, щоб він не почав підгорати.
Зняти крем з вогню і вилити у форму з тістом. Дати вистигнути.
Приготувати меренгу: збити білки з щіпкою солі до піків.
Поступово додати цукор і розпушувач, не перестаючи збивати. Піна повинна бути пружної.
Викласти меренгу зверху на охолоджений крем
Поставити тарт в духовку 140-150 градусів і випікти протягом 10 хв, до легкого золотавого кольору.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Духовку нагріти до 180 градусів.
Відділити жовтки без білків. Жовтки збити з двома столовими ложками води.
Перетерти пальцями борошно і масло нарізане кубиками, щоби отримати розсипчасту суміш. Зробити всередині ямку і влити туди рідку масу.
Замісити тісто і сформувати кулю.
Розкачати тісто і заповнити ним форму 25 см.
Накрити тісто зверху пергаментним папером і насипати суху квасолю, щоби тісто не піднімалось нерівномірно.
Випікати протягом 20-25 хв, тісто вийняти, після чого температуру духовки зменшити до 140 градусів.
Приготувати крем: лимони вимити і з 2 лимонів зняти цедру. Вичавити сік.
Змішати лимонний сік, цукор і крохмаль в каструлі. Поставити на малий вогонь і почати нагрівати.
В окремій посудині збити яйця. Ввести їх до лимонної суміші не перестаючи збивати і збільшити вогонь.
Збивати поки суміш не почне гуснути. Не перестаючи ретельно вимішувати крем, залишати його на вогні протягом кількох хвилин, але слідкувати, щоб він не почав підгорати.
Зняти крем з вогню і вилити у форму з тістом. Дати вистигнути.
Приготувати меренгу: збити білки з щіпкою солі до піків.
Поступово додати цукор і розпушувач, не перестаючи збивати. Піна повинна бути пружної.
Викласти меренгу зверху на охолоджений крем
Поставити тарт в духовку 140-150 градусів і випікти протягом 10 хв, до легкого золотавого кольору.