Лимонний тарт

Лимонний тарт
АвторAnnaРейтингСкладністьСередня
Підготовка25 хвПриготування55 хвЗагальний час1 год 20 хв

Лимонний тарт – прекрасний рецепт десерту для тих, хто не любить надто солодке. Збалансоване смакове поєднання кислого та солодкого, разом з хрумким тістом знизу та повітряною меренгою зверху – ідеальне завершення трапези!

На 6 осіб
Для тіста:
 250 гр муки
 125 гр вершкового масла
 70 гр цукру
 2 жовтки
 50 мл води сіль
Для лимонного крему:
 4 лимони середнього розміру
 3 яйця
 150 гр цукру
 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Для меренги:
 2 білки
 100 гр цукру
 0,50 ч. л. розпушувача до тіста
1

Духовку нагріти до 180 градусів.

2

Відділити жовтки без білків. Жовтки збити з двома столовими ложками води.

3

Перетерти пальцями борошно і масло нарізане кубиками, щоби отримати розсипчасту суміш. Зробити всередині ямку і влити туди рідку масу.

4

Замісити тісто і сформувати кулю.

5

Розкачати тісто і заповнити ним форму 25 см.

6

Накрити тісто зверху пергаментним папером і насипати суху квасолю, щоби тісто не піднімалось нерівномірно.

7

Випікати протягом 20-25 хв, тісто вийняти, після чого температуру духовки зменшити до 140 градусів.

8

Приготувати крем: лимони вимити і з 2 лимонів зняти цедру. Вичавити сік.

9

Змішати лимонний сік, цукор і крохмаль в каструлі. Поставити на малий вогонь і почати нагрівати.

10

В окремій посудині збити яйця. Ввести їх до лимонної суміші не перестаючи збивати і збільшити вогонь.

11

Збивати поки суміш не почне гуснути. Не перестаючи ретельно вимішувати крем, залишати його на вогні протягом кількох хвилин, але слідкувати, щоб він не почав підгорати.

12

Зняти крем з вогню і вилити у форму з тістом. Дати вистигнути.

13

Приготувати меренгу: збити білки з щіпкою солі до піків.

14

Поступово додати цукор і розпушувач, не перестаючи збивати. Піна повинна бути пружної.

15

Викласти меренгу зверху на охолоджений крем

16

Поставити тарт в духовку 140-150 градусів і випікти протягом 10 хв, до легкого золотавого кольору.

Інгредієнти

На 6 осіб
Для тіста:
 250 гр муки
 125 гр вершкового масла
 70 гр цукру
 2 жовтки
 50 мл води сіль
Для лимонного крему:
 4 лимони середнього розміру
 3 яйця
 150 гр цукру
 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Для меренги:
 2 білки
 100 гр цукру
 0,50 ч. л. розпушувача до тіста

Кроки рецепта

1

Духовку нагріти до 180 градусів.

2

Відділити жовтки без білків. Жовтки збити з двома столовими ложками води.

3

Перетерти пальцями борошно і масло нарізане кубиками, щоби отримати розсипчасту суміш. Зробити всередині ямку і влити туди рідку масу.

4

Замісити тісто і сформувати кулю.

5

Розкачати тісто і заповнити ним форму 25 см.

6

Накрити тісто зверху пергаментним папером і насипати суху квасолю, щоби тісто не піднімалось нерівномірно.

7

Випікати протягом 20-25 хв, тісто вийняти, після чого температуру духовки зменшити до 140 градусів.

8

Приготувати крем: лимони вимити і з 2 лимонів зняти цедру. Вичавити сік.

9

Змішати лимонний сік, цукор і крохмаль в каструлі. Поставити на малий вогонь і почати нагрівати.

10

В окремій посудині збити яйця. Ввести їх до лимонної суміші не перестаючи збивати і збільшити вогонь.

11

Збивати поки суміш не почне гуснути. Не перестаючи ретельно вимішувати крем, залишати його на вогні протягом кількох хвилин, але слідкувати, щоб він не почав підгорати.

12

Зняти крем з вогню і вилити у форму з тістом. Дати вистигнути.

13

Приготувати меренгу: збити білки з щіпкою солі до піків.

14

Поступово додати цукор і розпушувач, не перестаючи збивати. Піна повинна бути пружної.

15

Викласти меренгу зверху на охолоджений крем

16

Поставити тарт в духовку 140-150 градусів і випікти протягом 10 хв, до легкого золотавого кольору.

Лимонний тарт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору