Еклери, профітролі, заварні тістечка – це одна і та ж випічка. Невеличкі профітролі зазвичай мають круглу форму, а еклери – більш подовжену. Рецепт еклерів в домашніх умовах передбачає приготування заварного тіста та крему. Рецепт еклерів не можна назвати простим, проте, коли ви навчитеся їх готувати, вважайте, що ви стали досвідченим кондитером.
Наливаємо у широку каструлю воду, додаємо сіль, масло. Помішуючи, доводимо до кипіння.
У киплячий розчин додаємо просіяне борошно, енергійно розмішуючи. Вогонь виключаємо.
Отриману суміш охолоджуємо приблизно до 60-70°С.
Додаємо до маси по одному яйцю, ретельно розмішуючи до повної однорідності. Увага! Це найголовніший момент успіху еклерів: потрібно додати спочатку одне яйце, розтираючи до утворення максимально однорідної суміші, потім друге, третє і так далі. Тісто має бути в’язкою щільною масою – трохи густіше, ніж на оладки.
Викладаємо тісто для еклерів на деко невеликими кульками за допомоги чайної ложки, змоченої у воді, або кондитерського мішка.
Ставимо деко у добре розігріту духовку, випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180°.
Тим часом, для приготування крему змішуємо у каструлі яйця, борошно, цукор, ванільний цукор до однорідної маси, додаємо молоко.
Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, постійно розмішуючи.
Після охолодження додаємо вершкове масло й збиваємо крем.
Еклери вже можна виймати з духовки – заготовки тістечок мають бути яскраво-золотистими.
Наповнюємо кондитерський мішок кремом і вичавлюємо його у кожний еклер. Або можна просто чайною ложкою наповнити кожне заварне тістечко кремом через невеликий боковий розріз.
Посипаємо еклери цукровою пудрою або розтопленим шоколадом і насолоджуємося ніжним смаком!
Заварні тістечка з сирним кремом
Рецепт еклерів може бути не тільки з заварним кремом, існує сирний крем для еклерів, масляний, білковий та шоколадний. А рецепт заварних тістечок зі згущеним молоком, мабуть, найпростіший. Важливо знати не тільки, як зробити еклери, але і як прикрасити. Для цього використовують ще карамель, різноманітні посипки, кокосову стружку.
Смачного!
Інгредієнти
Кроки рецепта
Наливаємо у широку каструлю воду, додаємо сіль, масло. Помішуючи, доводимо до кипіння.
У киплячий розчин додаємо просіяне борошно, енергійно розмішуючи. Вогонь виключаємо.
Отриману суміш охолоджуємо приблизно до 60-70°С.
Додаємо до маси по одному яйцю, ретельно розмішуючи до повної однорідності. Увага! Це найголовніший момент успіху еклерів: потрібно додати спочатку одне яйце, розтираючи до утворення максимально однорідної суміші, потім друге, третє і так далі. Тісто має бути в’язкою щільною масою – трохи густіше, ніж на оладки.
Викладаємо тісто для еклерів на деко невеликими кульками за допомоги чайної ложки, змоченої у воді, або кондитерського мішка.
Ставимо деко у добре розігріту духовку, випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180°.
Тим часом, для приготування крему змішуємо у каструлі яйця, борошно, цукор, ванільний цукор до однорідної маси, додаємо молоко.
Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, постійно розмішуючи.
Після охолодження додаємо вершкове масло й збиваємо крем.
Еклери вже можна виймати з духовки – заготовки тістечок мають бути яскраво-золотистими.
Наповнюємо кондитерський мішок кремом і вичавлюємо його у кожний еклер. Або можна просто чайною ложкою наповнити кожне заварне тістечко кремом через невеликий боковий розріз.
Посипаємо еклери цукровою пудрою або розтопленим шоколадом і насолоджуємося ніжним смаком!