Еклери в домашніх умовах

еклери
АвторNatalyaРейтингСкладністьВажко
Підготовка40 хвПриготування40 хвЗагальний час1 год 20 хв

Еклери, профітролі, заварні тістечка – це одна і та ж випічка. Невеличкі профітролі зазвичай мають круглу форму, а еклери – більш подовжену. Рецепт еклерів в домашніх умовах передбачає приготування заварного тіста та крему. Рецепт еклерів не можна назвати простим, проте, коли ви навчитеся їх готувати, вважайте, що ви стали досвідченим кондитером.

Для тіста
 1 скл. борошна
 100 гр вершкового масла
 5 шт яєць
 ¼ ч. л. солі (одна четверта чайної ложки)
 1 скл. води
Для крему
 2 ст. л. борошна
 4 шт яйця
 1 скл. цукру
 100 гр вершкового масла
 ванільний цукор
 0,50 л молока
1

Наливаємо у широку каструлю воду, додаємо сіль, масло. Помішуючи, доводимо до кипіння.

2

У киплячий розчин додаємо просіяне борошно, енергійно розмішуючи. Вогонь виключаємо.

3

Отриману суміш охолоджуємо приблизно до 60-70°С.

4

Додаємо до маси по одному яйцю, ретельно розмішуючи до повної однорідності. Увага! Це найголовніший момент успіху еклерів: потрібно додати спочатку одне яйце, розтираючи до утворення максимально однорідної суміші, потім друге, третє і так далі. Тісто має бути в’язкою щільною масою – трохи густіше, ніж на оладки.

5

Викладаємо тісто для еклерів на деко невеликими кульками за допомоги чайної ложки, змоченої у воді, або кондитерського мішка.

6

Ставимо деко у добре розігріту духовку, випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180°.

7

Тим часом, для приготування крему змішуємо у каструлі яйця, борошно, цукор, ванільний цукор до однорідної маси, додаємо молоко.

8

Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, постійно розмішуючи.

9

Після охолодження додаємо вершкове масло й збиваємо крем.

10

Еклери вже можна виймати з духовки – заготовки тістечок мають бути яскраво-золотистими.

11

Наповнюємо кондитерський мішок кремом і вичавлюємо його у кожний еклер. Або можна просто чайною ложкою наповнити кожне заварне тістечко кремом через невеликий боковий розріз.

12

Посипаємо еклери цукровою пудрою або розтопленим шоколадом і насолоджуємося ніжним смаком!

Заварні тістечка з сирним кремом

Рецепт еклерів може бути не тільки з заварним кремом, існує сирний крем для еклерів, масляний, білковий та шоколадний. А рецепт заварних тістечок зі згущеним молоком, мабуть, найпростіший. Важливо знати не тільки, як зробити еклери, але і як прикрасити. Для цього використовують ще карамель, різноманітні посипки, кокосову стружку. 

Смачного!

Інгредієнти

Для тіста
 1 скл. борошна
 100 гр вершкового масла
 5 шт яєць
 ¼ ч. л. солі (одна четверта чайної ложки)
 1 скл. води
Для крему
 2 ст. л. борошна
 4 шт яйця
 1 скл. цукру
 100 гр вершкового масла
 ванільний цукор
 0,50 л молока

Кроки рецепта

1

Наливаємо у широку каструлю воду, додаємо сіль, масло. Помішуючи, доводимо до кипіння.

2

У киплячий розчин додаємо просіяне борошно, енергійно розмішуючи. Вогонь виключаємо.

3

Отриману суміш охолоджуємо приблизно до 60-70°С.

4

Додаємо до маси по одному яйцю, ретельно розмішуючи до повної однорідності. Увага! Це найголовніший момент успіху еклерів: потрібно додати спочатку одне яйце, розтираючи до утворення максимально однорідної суміші, потім друге, третє і так далі. Тісто має бути в’язкою щільною масою – трохи густіше, ніж на оладки.

5

Викладаємо тісто для еклерів на деко невеликими кульками за допомоги чайної ложки, змоченої у воді, або кондитерського мішка.

6

Ставимо деко у добре розігріту духовку, випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180°.

7

Тим часом, для приготування крему змішуємо у каструлі яйця, борошно, цукор, ванільний цукор до однорідної маси, додаємо молоко.

8

Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, постійно розмішуючи.

9

Після охолодження додаємо вершкове масло й збиваємо крем.

10

Еклери вже можна виймати з духовки – заготовки тістечок мають бути яскраво-золотистими.

11

Наповнюємо кондитерський мішок кремом і вичавлюємо його у кожний еклер. Або можна просто чайною ложкою наповнити кожне заварне тістечко кремом через невеликий боковий розріз.

12

Посипаємо еклери цукровою пудрою або розтопленим шоколадом і насолоджуємося ніжним смаком!

Еклери в домашніх умовах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору