Домашні вареники – це дуже проста, але смачна й ситна їжа. Начинку можна підбирати на свій смак, в результаті отримуючи другу страву або десерт. Сьогодні у нас в смачних рецептах пісних страв перший варіант – спробуємо приготувати ароматні й ніжні вареники з квашеною капустою. Гарантовано смачні!
Крок 1
Для начинки, якщо у вас немає тушкованої капусти, найкраще взяти квашену капусту, залити холодною водою на півгодини. Добре відцідити й тушкувати з цибулею.
Крок 2
Тісто на вареники з капустою зробимо так: у просіяне борошно додаємо воду, щіпку солі, воду й замішуємо м’яке еластичне тісто.
Крок 3
Поки тісто трошки відпочиває, приготуємо засмажку з цибульки для вареників з капустою. Для цього цибулю накришимо дрібно або кільцями та обсмажимо на олії з додаванням вершкового масла.
Крок 4
Тоненько розкачуємо тісто для вареників з капустою, вирізаємо кружальця.
Крок 5
Викладаємо на вареники тушковану капусту й гарненько заліплюємо.
Крок 6
У каструлю з кип’ячою водою кидаємо щіпку солі й наші вареники з капустою. Варимо 3-4 хвилини після того, як закиплять.
Крок 7
Викладаємо варенички у миску, перемішуючи з підсмаженою цибулею.
Свіжа зелень й сметана слугуватимуть вдалим доповненням цієї домашньої їжі.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Крок 1
Для начинки, якщо у вас немає тушкованої капусти, найкраще взяти квашену капусту, залити холодною водою на півгодини. Добре відцідити й тушкувати з цибулею.
Крок 2
Тісто на вареники з капустою зробимо так: у просіяне борошно додаємо воду, щіпку солі, воду й замішуємо м’яке еластичне тісто.
Крок 3
Поки тісто трошки відпочиває, приготуємо засмажку з цибульки для вареників з капустою. Для цього цибулю накришимо дрібно або кільцями та обсмажимо на олії з додаванням вершкового масла.
Крок 4
Тоненько розкачуємо тісто для вареників з капустою, вирізаємо кружальця.
Крок 5
Викладаємо на вареники тушковану капусту й гарненько заліплюємо.
Крок 6
У каструлю з кип’ячою водою кидаємо щіпку солі й наші вареники з капустою. Варимо 3-4 хвилини після того, як закиплять.
Крок 7
Викладаємо варенички у миску, перемішуючи з підсмаженою цибулею.
Свіжа зелень й сметана слугуватимуть вдалим доповненням цієї домашньої їжі.
а навіщо в рецепті яйце, в тісто його тут не додали?