Гратен Дофінуа

blank
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 25 хв

Цей гратен, відомий також під назвою "дофінуа", походить з південного сходу Франції, з Дофіне. Справжній Гратен дофінуа не містить сиру. Він простий у приготуванні, подобається практично всім і чудово поєднується з багатьма стравами, наприклад, з рибою. Для приготування гратен дофінуа найкраще використовувати незбиране молоко. Те ж саме стосується і вершків, а також кількох гарних свіжих зубчиків часнику і свіжо натертого мускатного горіха. Ці дрібні деталі мають важливе значення.

 100 гр вершкового масла
 сіль
 перець
 1,50 кг картоплі
 2 зубчики часнику
 30 мл вершків
 1 л молока
 мускатний горіх
1

Чистимо, миємо та нарізаємо картоплю тонкими скибочками ( Важливо: не мийте картоплю ПІСЛЯ нарізання, оскільки крохмаль необхідний для правильної консистенції).

2

У каструлі доводимо до кипіння молоко, часник, сіль, перець і мускатний горіх. Додаємо картоплю і варимо від 10 до 15 хвилин, залежно від її твердості.

3

Розігріваємо духовку до 180°C і змащуємо вершковим маслом форму для запікання, застелену пергаментом.

4

Викладаємо відціджену картоплю у форму. Заливаємо її вершками, а зверху кладемо маленькі шматочки вершкового масла.

5

Ставимо у духовку на 50 хвилин - 1 годину. Молоко, що залишилося після приготування картоплі, можна використати для приготування супу або пюре.

Інгредієнти

 100 гр вершкового масла
 сіль
 перець
 1,50 кг картоплі
 2 зубчики часнику
 30 мл вершків
 1 л молока
 мускатний горіх

Кроки рецепта

1

Чистимо, миємо та нарізаємо картоплю тонкими скибочками ( Важливо: не мийте картоплю ПІСЛЯ нарізання, оскільки крохмаль необхідний для правильної консистенції).

2

У каструлі доводимо до кипіння молоко, часник, сіль, перець і мускатний горіх. Додаємо картоплю і варимо від 10 до 15 хвилин, залежно від її твердості.

3

Розігріваємо духовку до 180°C і змащуємо вершковим маслом форму для запікання, застелену пергаментом.

4

Викладаємо відціджену картоплю у форму. Заливаємо її вершками, а зверху кладемо маленькі шматочки вершкового масла.

5

Ставимо у духовку на 50 хвилин - 1 годину. Молоко, що залишилося після приготування картоплі, можна використати для приготування супу або пюре.

Гратен Дофінуа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору