Страви з картоплі

Що приготувати з картоплі – сотні смачних страв

У невеликому пості можна навести лише декілька рецептів страв з картоплі, а насправді їх безліч – салати й другі страви, різноманітні запіканки й пиріжки, деруни й зрази, суфле й чипси.

Переважну більшість перших страв просто неможливо приготувати без картоплі – угорський бограч, різні супи, червоний борщ. А скільки є чудових рецептів пісних страв з картоплі – оладки з картопляного пюре, оригінальний картопляно-гречаний пиріг. 

Запечена картопля з печерицями – пікантна страва

Обсмажуємо печериці з порізаною кільцями цибулею до золотистого кольору. Картоплю нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо у форму половину картоплі, подрібнений часник, смажені гриби, зверху решту картоплі. Поливаємо вершками й запікаємо у фользі або закритій формі 40-50 хвилин. Виймаємо картоплю, посипаємо тертим сиром і ставимо у духовку ще на 15 хвилин у відкритому вигляді. На 1 кг картоплі: 0,7 кг печериць, 1 цибуля, 3 зубки часнику, 100 мл вершків, 200 г сиру, сіль, перець, зелень.

Незвичайний рецепт картоплі у шинці

Відварюємо картоплю невеличких розмірів у шкірці, очищаємо. Обгортаємо кожну картоплину поздовжніми смужками шинки, ніби маленький рулетик. Обсмажуємо на сковороді або запікаємо у духовці, прикрашаємо зеленню, домашнім кетчупом. Якщо є трішки часу, кожну картоплю можна розрізати, вийняти с середини ложкою м’якуш і начинити будь-якою начинкою – тушковані овочі, сир, варене яйце. Виходить дуже приваблива й цікава картопляна закуска!

Запіканки з картоплі

Серед швидких смачних страв з картоплі багато простих рецептів численних запіканок. Шари картопляного пюре можна чергувати з начинкою за вашим смаком: пюре/начинка/пюре, пюре/начинка, начинка/пюре. Для начинки можна вибрати різні інгредієнти: пасеровані овочі, обсмажене рибне філе, відварний м’ясний фарш, порізану шинку, копчену курку, домашній сир і багато іншого.

Супер швидка страва з картоплі – відварна та смажена

Це дуже простий рецепт, займає мінімум часу, проте вигляд і смак – пречудовий. Картоплю відварюємо у шкірці, очищаємо. Нарізаємо кружальцями завтовшки приблизно 0,7 мм, обсмажуємо з обох сторін до золотистої скоринки. Солимо, перчимо, прикрашаємо зеленню й подаємо з малосольними огірками. Супер просто й оригінально!

Recent Posts

Паска на сметані

Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…

7 місяців ago

Паска на згущеному молоці

Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…

7 місяців ago

Паска заварна

Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…

7 місяців ago

Як прикрасити паску?

Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…

7 місяців ago

Шоколадна паска – смачний рецепт

Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…

7 місяців ago

Сирна запіканка з манкою

Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…

7 місяців ago