Деруни зі сметаною

Деруни
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка25 хвПриготування20 хвЗагальний час45 хв

Що приготувати під час посту? Звичайно ж пісні картопляні деруни. Ця проста та ситна страва вимагає трохи часу, проте результат цього вартий. Записуйте рецепт дерунів з картоплі, смажте та смакуйте!

 1 кг картоплі
 1 цибулина
 2 яйця
 2 ст. л. борошна
 олія, сіль, перць
1

Очищаємо картоплю й цибулю.

2

На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю. Це найбільш нецікава
частина приготування дерунів. Можна скористатися блендером, проте
враховуйте, що в деяких моделях картопля не перетирається дуже дрібно, так, як це має бути. Інший ергономічний варіант, як готувати деруни – можна
двічі перекрутити картоплю й цибулю на м’ясорубці.

3

Натерта картопля швидко тьмяніє, тому не потрібно на довго відкладати смаження дерунів.

4

Додаємо яйце, сіль, перець за смаком.

5

Наливаємо на розігріту сковорідку олію і невеликими порціями викладаємо масу на сковорідку.

6

Подаємо з сметаною чи готуємо грибну підливу.
Смачного!

Смачні деруни – рецепти приготування

Класичний варіант, як приготувати деруни, можна замінити на деруни з кабачків, деруни з грибами та деруни з м'ясом. 

Дехто натирає картоплю на дрібній терці, комусь подобаються деруни з картоплі, що натерта на грубій терці. 

Особливо смачно приготувати деруни з молодої картоплі – соковиті та ніжні. Потрібно лише трішки злити зайвий сік або додати більше яєць.

Деруни з фаршем

Приготувати деруни з фаршем можна різними способами – з сирої картоплі або відвареної. У будь-яких варіантах з різною начинкою страва виходить надзвичайно поживною. 

Готувати деруни можна у сковороді, горщиках та в духовці. Деруни в горщиках ніби отримують друге життя. Більшість галичан поєднують їх з м'ясною засмажкою та вершковим соусом. 

Інгредієнти

 1 кг картоплі
 1 цибулина
 2 яйця
 2 ст. л. борошна
 олія, сіль, перць

Кроки рецепта

1

Очищаємо картоплю й цибулю.

2

На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю. Це найбільш нецікава
частина приготування дерунів. Можна скористатися блендером, проте
враховуйте, що в деяких моделях картопля не перетирається дуже дрібно, так, як це має бути. Інший ергономічний варіант, як готувати деруни – можна
двічі перекрутити картоплю й цибулю на м’ясорубці.

3

Натерта картопля швидко тьмяніє, тому не потрібно на довго відкладати смаження дерунів.

4

Додаємо яйце, сіль, перець за смаком.

5

Наливаємо на розігріту сковорідку олію і невеликими порціями викладаємо масу на сковорідку.

6

Подаємо з сметаною чи готуємо грибну підливу.
Смачного!

Деруни зі сметаною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору