Деруни зі сметаною

Деруни
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка25 хвПриготування20 хвЗагальний час45 хв

Що приготувати під час посту? Звичайно ж пісні деруни. Це проста та ситна страва, приготування якої хоч і вимагає трохи часу, проте результат цього вартий. Тим паче, дуже непросто знайти людину, що не любила б цю страву. Хтось стверджує, що готувати деруни з молодої картоплі не варто, проте, це всього лише слова. Готуйте, записуйте рецепт дерунів з картоплі та смакуйте!

 1 кг картоплі
 1 цибулина
 2 яйця
 2 ст. л. борошна
 олія, сіль, перць
1

Очищаємо картоплю й цибулю.

2

На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю. Це найбільш нецікава
частина приготування дерунів. Можна скористатися блендером, проте
враховуйте, що в деяких моделях картопля не перетирається дуже дрібно, так, як це має бути. Інший ергономічний варіант, як готувати деруни – можна
двічі перекрутити картоплю й цибулю на м’ясорубці.

3

Натерта картопля швидко тьмяніє, тому не потрібно на довго відкладати смаження дерунів.

4

Додаємо яйце, сіль, перець за смаком.

5

Наливаємо на розігріту сковорідку олію і невеликими порціями викладаємо масу на сковорідку.

6

Подаємо з сметаною чи готуємо грибну підливу.
Смачного!

Смачні деруни вдома

Про те, як приготувати деруни пісні, вам відомо. На цьому кулінарні шедеври не зупинилися: класичний варіант страви можна замінити на деруни з кабачків, деруни з грибами та деруни з м'ясом. 

Деруни - калорійність

Калорійність дерунів з картоплі (на 100 г) - 200 ккал., з кабачків - 110 ккал., а з м'ясом - 211 ккал.. 

Кабачкові деруни

Такий варіант страви практично не відрізняється від дерунів з картоплі, а також ви не відчуєте специфічного смаку та запаху після смаження. Почистьте 1 середній кабачок від шкірки та плодоніжки (зернята можете залишити). Натріть його на середній терці, посоліть та залиште настоятися, щоб виділився сік. Для цього можете пересипати кабачок у сито та залишити стікати. Подрібніть небагато кропу, 2 пера зеленої цибулі та 1 зубчик часнику (можна передусити). Змішайте зелень з 1-2 яйцями, перемішайте, посоліть та поперчіть. Висипте туди натертий кабачок. До цієї суміші додайте 1,5 ст. л. борошна (можна трішки більше). Смажте на невеликому вогні.

Деруни з фаршем

Приготувати деруни з м'ясом можна різними способами. Спочатку варто подрібнити м'ясо ножом або пустити його через м'ясорубку. Щодо приготування картоплі, думки багатьох господарів розходяться. Одні радять використовувати сиру картоплю, а інші - варену. Проте у будь-яких варіантах, ця страва виходить надзвичайно смачною. 

Як готувати деруни?

Готувати деруни можна у скоровідці, горщиках та в духовці. Деруни в горщиках ніби отримують друге життя. Більшість галичан поєднують їх з м'ясною засмажкою та вершковим соусом, приготованим на основі сметани, вершків та пряних спецій. Для засмажки використовуйте м'ясо, цибульку та морквину. Викладайте все шарами, а зверху посипте сиром. Випікайте деруни в духовці протягом 15-18 хвилин при температурі 200 градусів.

Інгредієнти

 1 кг картоплі
 1 цибулина
 2 яйця
 2 ст. л. борошна
 олія, сіль, перць

Кроки рецепта

1

Очищаємо картоплю й цибулю.

2

На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю. Це найбільш нецікава
частина приготування дерунів. Можна скористатися блендером, проте
враховуйте, що в деяких моделях картопля не перетирається дуже дрібно, так, як це має бути. Інший ергономічний варіант, як готувати деруни – можна
двічі перекрутити картоплю й цибулю на м’ясорубці.

3

Натерта картопля швидко тьмяніє, тому не потрібно на довго відкладати смаження дерунів.

4

Додаємо яйце, сіль, перець за смаком.

5

Наливаємо на розігріту сковорідку олію і невеликими порціями викладаємо масу на сковорідку.

6

Подаємо з сметаною чи готуємо грибну підливу.
Смачного!

Деруни зі сметаною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори