
Свіжий артишок при легкому стисканні поскрипує. Після очищення кожний бутон зменшується вдвічі – потрібно з верхньої частини ножицями зрізати гострі кінці лусочок, відрізати стебло біля основи. Зав’язі квіток видалити з середини кошиків металевою ложкою. Всі ці маніпуляції краще робити у рукавичках. Почищені артишоки, щоб не потьмяніли, одразу вкладаємо на 15 хвилини у посуд з холодною водою з оцтом або лимонною кислотою.
Тепер можна готувати артишоки як звичайні овочі: тушкувати в олії, відварити у невеликій кількості води, підсмажити. Невеличкі шишки використовують для салатів, середнього розміру – для смаження й тушкування. Відварні артишоки потрібно з’їсти протягом доби або заморозити, інакше вони почорніють та стануть гіркими.
Відомо близько 140 видів артишоків, проте їстівними вважаються лише 40. Походять артишоки з північної Африки або країн Сходу. Ще у Стародавній Греції та Римі артишоки вважалися неперевершеним афродизіаком. Лідером вирощування артишоку є Італія – майже половина світового виробництва. Сьогодні вже є селекційні сорти з великими суцвіттями без колючок.
Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…
Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…
Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…
Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…