Go Back
Артишок

Артишоки – відварні, тушковані, смажені, запечені

Артишоки – це теплолюбна культура із сімейства чортополоху та розторопші. Зовні це чудова пухнаста квітка бузкового відтінку, схожа на айстру. В їжу вживають недозрілі шишечки та соковиті м’ясисті квітколожа, які за смаком нагадують волоські горіхи. Калорій в артишоках мінімум, а вітамінів та корисних мінералів – дуже багато. У будь-якій дієті – це найкращий продукт.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Французька
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 57 хвилин
Загальний час: 1 година 7 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 12 qt артишоків
  • 1/2 qt лимона
  • сіль – до смаку
  • 7 tbsp олії

Кроки приготування

  • Для запікання артишоки достатньо вимити, чистити не потрібно. Лише кожне суцвіття притиснути кухонною дошкою, щоб розкрилося.
  • Відрізаємо стебло та вкладаємо артишоки маківкою доверху на деко, змащене олією.
  • Запікаємо у духовці 200°С протягом 40-50 хвилин.
  • Очищаємо зверху листя, відрізаємо верхівку кожного суцвіття.
  • Очищені артишоки знову викладаємо у форму для запікання маківкою донизу й запікаємо ще 5-7 хвилин.
  • Готуємо соус з соку половини лимону, решти олії та солі. Поливаємо запечені артишоки й подаємо.
QR Code linking back to recipe