Лазанья походить з міста Болонья, саме тому лазанья класична – це болоньєзе. Але в кожній італійській провінції власні рецепти лазаньї – рибна, овочева, з грибами, морепродуктами, сиром.
Розрізати гарячу лазанью на шматочки краще, як вона охолоне 10-15 хвилин. Можна прикрасити листками базиліка та посипати чорним перцем.
Тісто для лазаньї
Замість готових листів можете замісити тісто власноруч, У складі – борошно твердих сортів пшениці, яйця, вода, сіль, оливкова олія. Місити треба довго, щоб вийшло пластичне тісто для лазаньї.
Якщо не знайшли листів для лазаньї, спробуйте приготувати лазанью з локшини, листкового тіста, млинців або лазанью з лаваша.
Лазанья – це традиційна страва італійської кухні. Справжня лазанья з м'ясним фаршем і соусом бешамель – класика обіднього столу, неймовірне поєднання смаку та аромату.
Кухня Італійська
Підготовка 50 хвилинхвилин
Приготування 55 хвилинхвилин
Загальний час 1 годинагодина45 хвилинхвилин
Інгредієнти для рецепту
Соус болоньєзе
1tbspоливкової олії
700gм'ясного фаршу
1цибулина
2зубці часнику
1болгарський перець
800gпомідорів (без шкірки)
100gтоматної пасти
орегано, базилік, розмарин
Соус Бешамель
60gвершкового масла
600gмолока
70gборошна
сіль, перець
мускатний горіх
400gсиру Чеддер
100gсиру Пармезан
250gлистків для лазаньї
Кроки приготування
Готуємо соус болоньєзе
На розігріту пательню кладемо нарізані 2 зубчики часнику, цибулю і половинку перцю. Слідкуйте, щоб часник з цибулею не пригорів.
Додаємо трошки солі і перцю. І туди викладаємо фарш. Додаємо орегано. Помішуємо. Добре обсмажуємо.
На гарячу сковорідку викладаємо вершкове масло. Коли воно розтопилось, додаємо борошно. Перемішуємо до того часу поки масло не вбере все борошно. Основа соусу бешамель готова. Відставляємо сковорідку вбік.
Беремо стакан молока. Виливаємо в каструльку і ставимо на маленький вогонь. Додаємо ложку основи соусу, постійно помішуючи. Консистенція має вийти така як не дуже густа сметана.
Поступово вливаємо решту молока і весь час помішуємо, щоб не було грудочок.
Додаємо сир Чеддер або будь-який напів твердий сир і мускатний горіх. Продовжуємо помішувати.
Складаємо лазанью
Змазуємо форму соусом бешамель.
Викладаємо листки лазаньї. І знову змазуємо сирним соусом бешамель.
Викладаємо начинку (соус Болоньєзе). І повторюємо всі маніпуляції, щоб зробити 3 шари. Верхній шар листків лазаньї змащуємо соусом бешамелем і посипаємо пармезаном чи просто бринзою.
Між шарами можете посипати тертим сиром Чеддер.
Відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, на 20-30хв.