Якщо вам хочеться приготувати щось разом з дітьми і ви шукаєте простий рецепт - ви його знайшли. Можна дати волю фантазії і додавати до базового рецепта різні сухофрукти, горіхи чи експериментувати з прянощами.
Підготовка 15 хвилинхвилин
Приготування 1 годинагодина
Загальний час 1 годинагодина15 хвилинхвилин
Інгредієнти для рецепту
230gвершкового масла кімнатної температури
140gродзинок
1tbspванільного цукру
200gбілого або коричневого цукру
2яйця
1tbspрідкого меду, патоки чи кленового сиропу
190gборошна
1tspпорошку до печива
1.5tspкориці
0.5tspсолі
240gгрубих вівсяних пластівців
60gпорізаних волоських горіхів (факультативно)
Кроки приготування
Збити масло з цукром в однорідну масу. Найзручніше комбайном чи блендером, використовуючи насадку для збивання. Додати яйця і збивати на високій швидкості біля 1 хв. Додати ваніль і мед (сироп).
В окремій посудині змішати борошно, сіль, порошок і корицю. Додати їх до вологих інгредієнтів та вимішати на низькій швидкості. Коли маса буде однорідною і добре вимішаною, ввести пластівці, родзинки та горіхи.
Акуратно вимішати на найнижчій швидкості або ложкою, тісто має бути дуже липким. Поставити в холодильник на 30-60 хв.
Нагріти духовку до 180 градусів. Застелити бритванку пергаментним папером чи силіконовим килимком.
За допомогою двох ложок викладати кульки тіста з відстанню 4-5 см між ними. Трішки приплющити. Випікати біля 15 хв, так щоби краї зарумянились. Середина має бути м'якою на ніби недопеченою. Вийняти бритванку з духовки і залишити на 10 хв, печиво “дійде”.