Насправді, квашена чи кисла капуста походить з Китаю, хоча ми її знаємо, як страву, традиційну для Німеччини, Нідерландів та країн східної Європи. Смак квашеної капусти близький нам з дитинства і досі вона залишається однією з улюблених зимових страв українців. І не даремно, тому що квашена капуста – низькокалорійний, проте дуже поживний і корисний продукт: джерело вітамінів С, В і К, кальцію, калію та заліза, забезпечує нас необхідною для травлення грубою клітковиною.
У зимовий час, коли сезонних овочів мало, квашена капуста допоможе справитись з авітамінозом та урізноманітнити наше щоденне меню. Смакує у вигляді салату, заправлена соняшниковою олією, дрібно нарізаною цибулькою та щіпкою цукру або тушкованою з лавровим листок та духмяним перцем. Крім того, квашена капуста є базовим інгрідієнтом таких чудових українських страв, як бігос чи капусняк.
Все, що вам потрібно, або смачна квашена капуста з явилась на вашому столі – білокачанна капуста, сіль, великий посуд та кілька днів. Дуже смачно квасити капусту відразу з морквою чи кмином. Немає необхідності квасити капусту у великих кількостях на всю зиму, з часом вона втрачає хрумкість і стає надто кислою, та й зі зберіганням більше клопоту. Ви можете квасити по 3-4 кг, таким чином матимете завжди свіжу квашену капусту.
Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…
Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…
Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…
Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…