
Про те, як приготувати горохове пюре – вам вже відомо. Щоб збагатити смак, горохове пюре можна поєднувати з іншими овочами – додавати наприкінці варки гороху картоплю, моркву або броколі. Як друга страва, горохова каша смакує зі смаженою рибою тілапія або тушкованим м’ясом, котлетами або грибами.
Особлива цінність гороху – великий вміст мінеральних солей, вітамінів групи В, заліза, йоду, калію. За енергетичною цінністю страви з гороху навіть перевершують яловичину. Дуже смачний виходить супчик з свинячими реберцями, зеленим горошком і сухариками. Інколи страви з гороху бувають важкими для травлення. У такому випадку спробуйте разом з сіллю додати до горохового пюре щіпку харчової соди.
Є різноманітні способи приготування гороху: в каструлі, в мультиварці, на пару. Швидким та простим способом готувати горох – замочування на ніч. Горох варто перебрати та замочити приблизно на 8 годин. Потім злийте воду та висипте його у каструлю. Додайте води та варіть на середньому вогні 30-35 хв.
Пришвидшити процес приготування можна такими способами:
Як правильно варити горохове пюре в мультиварці – одне з популярніших запитань більшості господинь. Спочатку рекомендовано промити горох кілька разів так, щоб вода була чистою. Перекладіть його у чашу та додайте невелику кількість гарячої води (приблизно 150 мл). Додайте спецій. Виберіть режим “Тушкування” на 2 години. Після цього, залиште горохове пюре у чаші, щоб настоялося на 15 хвилин.
Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…
Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…
Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…
Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…