Go Back
горохове пюре

Горохове пюре

Горохове пюре подобається не всім, а господині інколи не мають бажання приділяти багато часу на його приготування. Але з прихильниками ми з радістю поділимося надійним рецептом горохового пюре з точними пропорціями – щоб не підгоріло, не було рідким або сухим чи занадто густим. Просто спробуйте, і за декілька разів ви пристосуєтесь і будете точно знати, як правильно варити горох – свіжий чи сухий, цільний чи подрібнений.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 3 години
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 3 години 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 cups гороху
  • 2 1/2 склянки води
  • 50 g масла
  • 1 tsp цукру
  • сіль - до смаку

Кроки приготування

  • Насипаємо горох у каструлю й заливаємо водою – на 2-3 см вище рівня гороху. Найкраще замочувати горох на ніч, так він звариться зовсім швидко. Якщо не виходить, то замочити хоча б на 3-4 години. Сухий горох буде варитися вдвічі довше, ніж замочений
  • Зливаємо воду й ретельно декілька раз промиваємо горох за допомоги друшляка.
  • Горох висипаємо у каструлю з товстим дном і заливаємо водою – 2,5 склянки.
  • Після закипання знімаємо піну й зменшуємо вогонь до мінімуму.
  • Додаємо сіль і варимо, періодично помішуючи, протягом 40-50 хвилин.
  • Як горох звариться, виливаємо зайву рідину, додаємо масло й цукор, збиваємо блендером або розтираємо товкачкою.
  • Вже майже готова наша горохова каша – рецепт, як бачите, не складніший, ніж для картопляного пюре. Лишається тільки засмачити, якщо бажаєте, підсмаженою цибулькою, прикрасити зеленню й подавати.
QR Code linking back to recipe